Hanne Hukkelberg "Blood from a Stone" (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau šo ceturtdien (26.novembrī) Spīķeru Koncertzālē koncertēs norvēģu vokāliste un komponiste Hanne Hukelberga.

Hanne Hukkelberg "Blood from a Stone" (Nettwerk Records) 7/12

Koncerta gaidās pārlasīju pats savus dziedātājas 2004.gada albumu apskatus un pie sevis nodomāju, ka tā īsti vairs neatceros, kā šie ieraksti skanēja... Protams, atceros sajūtu, noskaņu, taču nodungot kaut vienu melodiju tā arī nespēju.

Hanne Hukkelberg

Vēlreiz no jauna noklausoties šīs pirmās divas plates, sapratu, kāpēc dziedātājas jaunākais albums "Blood from a Stone" mani pavasarī (albums izdots maijā) bija atstājis vienaldzīgu. Proti, "Blood from a Stone" salīdzinoši ir tradicionāls popmūzikas ieraksts Bat For Lashes, Feist un Florence and the Machine garā (ar zināmu eksperimentālu skandināvisku piešprici). Diemžēl atšķirībā no šiem piemēriem Hannes jaunajām dziesmām trūkst paša galvenā - prātā paliekošas un interesantas melodijas. Vienīgais patīkamais izņēmums ir tituldziesma (skat.video), kas vienlaikus ir arī albuma spēcīgākais skaņdarbs. Pārējais muzikālais materiāls - pārāk samocīts, izstiepts un nemelodisks.

Pirmo albumu "mūzikas instrumentus" - vīna glāzes, trauku mazgāšanas birstītes, riteni, rakstāmmašīnu, dažādas perkusijas un pat kaķa murrāšanu nomainījuši daudz tradicionālāki - bungas, ģitāra u.tml.

Varbūt albuma roka ietekmes saistītas ar Hannes jaunā albuma tapšanas vietu - Senjas saliņu, kas atrodas Norvēģijas ziemeļos aiz Polārā loka?

Jebkurā gadījumā - uz koncertu jādodas! Būs arī Alise Joste...

Izdošanas datums - 12.05.2009.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu