Mumford & Sons «Sigh No More» (12)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Anglijas jaunā folkmūziķu kustība (Laura Mārlinga, Noah and the Whale u.c.) papildinājusies ar vēl vienu lielisku ansambli un albumu.

Mumford & Sons «Sigh No More»

(Island)

10/12

Ja, godīgi, pēc pirmās Londonas grupas «Mumford & Sons» debijas plates noklausīšanās man likās, ka tas viss jau dzirdēts simtiem reižu - bandžo, akustiskās ģitāras, daudzbalsība, «Arcade Fire» vizuālā estētika ... «Sigh No More» tika nolikts malā. Kļūda! Domāju, ka kļūdās arī daudzie britu mūzikas kritiķi, kuri, manuprāt, pilnīgi nepamatoti «Mumford & Sons» mēģina kaut kādā veidā salīdzināt ar «Fleet Foxes».

«Mumford & Sons» debijas albums, kā trāpīgi saka briti, «is a grower», proti tas ir albums, kas ar laiku kļūst labāks. Pirmkārt, jau durvis uz albumu lēnām, bet droši atvēra aktuālais singls «Little Lion Man» (skat. video), kurš pulsē ritmiskas basa bungas ritmā un kura galvenais āķis ir īru tautas mūzikai raksturīgais bandžo rifs. Prātā paliekoša ir arī melodija un grupas solista Markusa Mumforda (Marcus Mumford) nedaudz piesmakušais dziedājums.

«But it was not your fault but mine And it was your heart on the line I really fucked it up this time Didn»t I, my dear?

Mumford & Sons "Sigh No More"
Mumford & Sons "Sigh No More" Foto: Publicitātes foto

Ar katru jaunu klausīšanās reizi atklājas arī citas albuma pērles - «The Cave», «Winter Winds» un smeldzīgais «Awake My Soul».

Kāds britu izdevums grupas mūzikas stilu raksturo kā «Folk »n« Roll», proti, tajā apvienoti tradicionāli folkmūzikas elementi, kas sakausēti ar grupas dalībnieku lielo mīlestību uz blūzu. Grupā dzied visi četri dalībnieki, radot savdabīgu daudzbalsīga kora, pat gospeļmūzikas skanējumu, instrumentāli balsis papildina klavieres, dobro ģitāra, bandžo un mandolīna. Arī aranžijas ir meistarīgas, galu galā divi no puišiem ir izbijuši džeza mūziķi.

Grupa izveidojusies tikai 2007.gada oktobrī, 2008.gadā izdevusi vienu EP «Love your Ground». Koncertējusi ar Lauru Mārlingu, The Maccabees u.c.

«Mumford & Sons» man atgādina vienu no visu laiku izcilākajām amerikāņu alternatīvā folka grupām «16 Horsepower», varbūt tādēļ tāda sajūsma...

Izdošanas datums - 06.10.2009.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu