Rihanna "Rated R" (13)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien veikalu plauktos nonācis ilgi gaidītais dziedātājas Rianas (Rihanna) jaunais albums "Rated R".

Rihanna "Rated R"

(Def Jam)

8/12

Gadam un visai desmitgadei tuvojoties noslēgumam, domas jau vairāk kavējas pie labāko ierakstu apkopošanas, nedaudz piemirstu skaņuplašu pārcilāšanas. Izskatās, ka arī mūzikas industrija lēnām gatavojas jaunajam 2010.gadam, sistemātiski laižot klajā dažādas labāko dziesmu izlases un varbūt ne tik nozīmīgus albumus ... Paši mākslinieki arī, šķiet, iepauzē un savus jaunos ierakstus plāno 2010.gadā (piem., Vampire Weekend, LCD Soundsystem, Klaxons u.c.)

Barbadosā dzimusī Riana gan nolēmusi popmūzikā savu vārdu šajā desmitgadē ierakstīt ar zelta burtiem. Patiesībā jau ar 2007.gada albuma ) viņai tas izdevies neatgriezeniski.

Tātad, kopš 2005. gada debijas "Music Of The Sun" (albuma izdošanas laikā Rianai bija tikai 17) un 2006.gada , jaunais "Rated R" ir jau ceturtais Rianas studijas albums šajā desmitgadē.

Protams, pēc gada sākumā notikušā , kad pirms "Grammy" mūzikas balvu pasniegšanas Rianas toreizējais draugs Kriss Brauns (Chris Brown) dusmu uzplūdā zaudēja kontroli un piekāva dziedātāju, atstājot uz viņas sejas zilumus, sitienu un kodienu pēdas, albuma galvenā saturiskā līnija bija gatava.

Riana to publiski atzinusi un atklājusi, ka albumā iekļautā 6 minūšu garā dziesma "Cold Case Love" (Džastina Timberleika producēta) atspoguļo viņas emocionālo stāvokli neilgi pēc piekaušanas incidenta šā gada februārī.

Rihanna "Rated R"
Rihanna "Rated R" Foto: Publicitātes foto

"Tā bija viena no pirmajām dziesmām, ko es sarakstīju jaunajam albumam, un tā ir viena no visemocionālākajām," atklāj 21 gadus vecā dziedātāja. Riana paskaidroja, ka pēc pārdzīvotā viņa gribēja pēc iespējas ātrāk atgriezties pie darba, lai nedomātu par to, kas ar viņu notika.

"Kad martā man tika dots laiks atgūties, man gāja diezgan traki. Sēžot mājās, es juku prātā. Es nekur nevarēju iet. It kā visi teiktu - paskatieties uz to nabadzīti. Tāpēc es piezvanīju savai ierakstu kompānijai un teicu - esmu gatava," stāstīja Riana.

Fragments no "Wait Your Turn" video
Fragments no "Wait Your Turn" video Foto: Publicitātes foto

Viss albums kopumā ir tumšākās krāsās, ko apliecina arī plates pirmais singls "Russian Roulette", kas tapis kopā ar Ne-Yo jeb īstajā vārdā Šaferu Smitu (Shaffer Chimere Smith), kurš pirms diviem gadiem duetā ar Rianu ieskaņoja lipīgo R&B balādi "Hate That I Love You". Platē nav nevienas izteiktas deju dziesmas – visas kompozīcijas ir lēnos, vidējos ritmos.

Vienīgais potenciāli lielais grāvējs varētu būt "Hard", kur Jay-Z vietā ar rečitatīvu stājies Young Jeezy. Vairāk par producentiem, kas piesaistīti šim projektam .

Dziesmu vērtējums:

1."Mad House" 8/12

2."Wait Your Turn" 8/12

3."Hard" (ar Young Jeezy) 10/12

4."Stupid in Love" 8/12

5."Rockstar 101" (ar Slash) 7/12

6."Russian Roulette" 8/12

7."Fire Bomb" 8/12

8."Rude Boy" 8/12

9."Photographs" (ar will.i.am) 9/12

10."G4L" 7/12

11."Te Amo" 6/12

12."Cold Case Love" 10/12

13."The Last Song" 7/12

vidēji: 8

Vēsturiska atkāpe

Riana, jeb īstajā vārdā Robija Riana Fentija (Robyn Rihanna Fenty) dzimusi 1988. gadā Karību salās un jau no agras bērnības dziedājusi dažādos ģimenes un skolas pasākumos. Viņas talantu ievēroja kāds mūzikas producents vārdā Evans Rodžers (Evan Rogers), kopīgi tika ierakstītas 12 demo dziesmas un izsūtītas potenciālajiem izdevējiem.

Par Rianas talantu ieinteresējās tolaik Jay-Z vadītā izdevniecība "Def Jam", tika noslēgts līgums un gatavots pirmais albums. Pirmais Rianas izrāviens notika ar inficējošo deju zāļu grāvēju "Pon De Replay", kurā dziedātāja apvienojusi popa, regeja, "dancehall" un sokas (soka - Trinidadas kalipso un Indijas mūzikas ritmu sakausējums) ietekmes..

Izdošanas datums - 20.11.2009.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu