Stereophonics «Language. Sex. Violence. Other?» (10)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ar piekto studijas albumu «Stereophonics» Kelija Džonsa (Kelly Jones) vadībā kļuvuši par «skarbajiem rokeriem», apvienojot savā mūzikā «Slade» un «U2» muzikālo estētiku.

Stereophonics «Language. Sex. Violence. Other?»

(V2)

5/12

Ja jūs ir savaldzinājis grupas pirmais singls «Dakota», nesteidzieties uz veikalu cerībā, ka visa plate būs pilna ar tikpat lipīgām un melodiskām roka dziesmām. Jūs, visticamāk, gaida vilšanās, tāpat kā mani.

Tiesa, «Dakota» ir teicams pirmais singls, ne velti tas pagājušajā nedēļā uzkāpa līdz britu topa pirmajai vietai. Minētais singls, manuprāt, ir labs piemērs, kā grupa, izmantojot visas savas priekšrocības, spēj atgriezties mūzikas biznesa apritē. Diemžēl viss pārējais albuma skaņu materiāls ir gluži vai nebaudāms - smagnēji ģitāras motīvi, nopulēts (plastikāta) skanējums, pārlieku skarbi un Džounsam neraksturīgi teksti par «dejām ar nelabo», «grūšanu no mašīnas sēdekļa» u.tml.

Jaunajā platē pie bungām sēdies jaunais argentīnietis Havjers Veilers (Javier Weyler) - viņš nomainījis no grupas padzīto Stjuartu Keiblu (Stuart Cable), kas šobrīd aizrāvies ar komēdiju šovu kādā TV kanālā. Jaunā bundzinieka smagnējais ritma pulss ir jūtams solis «skarbā roka» virzienā, īpaši skaņdarbā «Deadhead», kas atgādina kaut ko no «Bon Jovi» daiļrades.

Stereophonics «Language. Sex. Violence. Other?»
Stereophonics «Language. Sex. Violence. Other?» Foto: Publicitātes foto

Nosaukums «Language. Sex. Violence. Other?» aizgūts no videokasešu un DVD aizmugurējā vāciņa uzraksta, kas brīdina par informācijas nesēja saturu. Bez šāda paskaidrojuma albuma nosaukums varētu tikt nominēts kā viens no gada idiotiskākajiem... Ja albumā nebūtu lieliskā singla «Dakota» - vērtējums būtu 2/12.

Izdošanas datums 14.03.2005.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu