Here We Go Magic «Here We Go Magic» (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vēl viens no gada pirmajā pusē izdotajiem ierakstiem, kas pelnījis dažas rindiņas TVNET Mūzika sadaļā.

Here We Go Magic "Here We Go Magic"

(Western Vinyl)

9/12

Ja šogad savus albumus nebūtu izdevuši Animal Collective un Grizzly Bear, tad šo iespējamo tukšo nišu būtu aizpildījusi apvienība no Bruklinas "Here We Go Magic".

Here We Go Magic "Here We Go Magic"
Here We Go Magic "Here We Go Magic" Foto: Publicitātes foto

Līdzīgi kā muzikāli radniecīgais "Panda Bear", arī "Here We Go Magic" būtībā ir viena cilvēka projekts. Šā vīra vārds ir Lūks Templs (Luke Temple) un agrāk viņš mūzikas klausītājiem vairāk pazīstams kā akustiskais dziesminieks (izdevis pat divus albumus "Hold A Match to a Gasoline World" un "Snowbeast").

"Here We Go Magic" tapis Lūka mājas studijā, izmantojot 4 ceļu kasešu pulti, SM-57 "Shure" mikrofonu un dažus analogos sintezatorus.

Negribas īsti ticēt, ka "Here We Go Magic" varētu būt radīts ar aukstu aprēķinu, lai ar šādu ēterisku indie, ambient, folka un afrobīta kokteili trāpītu tieši mūzikas kritiķu sirdīs. Tik tiešām, "Here We Go Magic" debijas plate droši liekama blakus augstāk minētajiem šā gada mūzikas kritiķu favorītiem, turklāt afrobīta elementi, kā trāpīgi raksta mūzikas portāls "Pitchfork", rada asociācijas ar "skābes ietekmētu 1971.gada Polu Saimonu" ("Paul Simon acid trip").

Albumā iekļautas deviņas kompozīcijas, no kurām trīs ir ambientas, viegli trokšņainas atkāpes un viena ("I Just Want To See You Underwater") monotona pusinstrumentāla epizode Wild Beasts pēdējās plates garā.

Tātad puslīdz tradicionālas ir tikai piecas kompozīcijas, no kurām divas vairāk tuvinās Lūka agrīnajai daiļradei ("Fangela" (skat.video) un noslēdzošā "Everything"s Big"), bet pārējās ir monotoni afrobīta un indie hibrīdi.

Jāpiebilst, ka septembra beigās"Here We Go Magic" noslēguši vienošanos ar ievērojamo mūzikas izdevniecību "Secretly Canadian", lai jau 2010.gadā izdotu vēl vienu jaunu plati.

Ar interesi to gaidīsim...

Izdošanas datums - 24.02.2009.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu