The Postal Service «Give Up»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šķiet, pirmie bija «Hood», kaut gan, protams, pirms tam bija «Disco Inferno», «Bark Psychosis» u.c., taču vācieši «Notwist» šo elektroakustisko indī mūzikas vilni pacēla jau MTV līmenī, un tas deva zaļo gaismu ierakstu kompānijām, kas nevilcinoties sāka meklēt līdzīgus šādas mūzikas izpildītājus.

The Postal Service «Give Up»

(Sub Pop)

11/12

Daudzi būs dzirdējuši «DNTL», «Mum», «Ms. John Soda» u.c., protams, katrs ar savām niansēm, bet izdevēju acīs ievietojami vienā plauktiņā. Mūzikas kritiķi sākuši dēvēt šo mūzikas atzaru par «data pop».

Kombinācija 80. gadu sintīpops un modernie elektroniskās mūzikas ritmi, arī ir panākumus nesoša kombinācija, šeit jāmin kaut vai Erland Oye, Jay Jay Johanson, «Ladytron», «Black Box Recorder» u.c.

«The Postal Service» šajā mūzikas virzienu un žanru juceklī atrodas kaut kur pa vidu.

Tās sastāvā ir divi mūzikas aprindās zināmi vārdi – «DNTEL» un «Figurine» cilvēks Džimijs Tamborello (Jimmy Tamborello) un ģitārmūzikas grupas «Death cab For A Cutie» līderis Bens Gibards (Ben Gibbard). Ierakstā piedalās arī dziedātāja Dženija Luisa (Jenny Lewis) no grupas «Rilo Kiley». «Give Up» ir projekta pirmais ieraksts un, manuprāt, viens no gada labākajiem.

Interesants ir bijis dziesmu tapšanas process - Tamborello un Gibards viens otram elektroniski sūtījuši dažādus mūzikas failus, papildinot otra fonogrammu vai motīvu.

Izdošanas datums 18.02.2003.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu