TVNET Desmitgades albumi: Nr. 12 (44)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

"TVNET Mūzika" pievienojas pasaules mūzikas klausītāju centieniem apkopot aizejošā gadu desmita labākos mūzikas ierakstus un katru dienu piedāvās nelielu ieskatu, TVNET Mūzika (J.Žildes personā) prāt, desmitgades top20 albumos. Sākot ar 20. un beidzot ar 1.vietu decembra beigās.

Pagaidām TVNET Desmitgades top20 vietas starp abām mūzikas lielvalstīm - ASV un Lielbritāniju sadalītas brālīgi - katrai pa četrām vietām (Entonijs Hegartijs, būdams sirdī ņujorkietis, tomēr vairāk prezentē Amerikas antifolka un neatkarīgo mūzikas skatuvi). Tātad, gadu desmita seko ...

Nr.12 Franz Ferdinand "Franz Ferdinand" (2004) (Domino)

Britpopa un postpanka laulība. Perfekts britu rokmūzikas paraugs. NME gada albums. "Mercury" balvas ieguvējs utt.

Franz Ferdinand "Franz Ferdinand"
Franz Ferdinand "Franz Ferdinand" Foto: Publicitātes foto

Glāzgovas mākslas skolas studentu kvartets, kas nodēvēts Austrijas erchercoga Franča Ferdinanda vārdā, pirms gandrīz sešiem gadiem lika sajūsmā klaigāt teju vai visiem mūzikas kritiķiem. Aleksa Kapranosa un Nika Makartija roķīgi dejiskās dziesmas savaldzināja arī Ameriku, kopumā pasaulē pārdodot 3.6 miljonus sava debijas albuma kopiju.

"Take Me Out" - viena no desmitgades himnām! (skat.video)

Komentāri (44)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu