!!! (chk chk chk) «Louden Up Now» (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Gads jau gandrīz pusē, un tas nozīmē, ka pienācis laiks apkopot labākos un interesantākos gada pirmās puses ierakstus. Mūzikas preses milzīgu uzmanību pēdējos mēnešos ieguvuši puiši no Sakramento ar dīvaino nosaukumu «!!!», viņu otrais studijas albums, manuprāt, ir viens no reālākajiem kandidātiem uz gada albuma titulu.

!!! «Louden Up Now»

(Touch And Go)

11/12

Līdzīgi kā tautieši «The Rapture», kuru debijas plate «Echoes» kļuva par pagājušā gada vienu no lielākajiem atklājumiem, «!!!» jeb «chk chk chk» piedāvā līdzīgu ģitarizētu deju mūzikas mistrojumu. Hipnotiski, pulsējoši bīti, staigājoši un monotoni basa gājieni, epizodiski pūšamie instrumenti, zvaniņi, perkusijas un neregulārs vokāls. Mūzikas presē biežāk lietotais apzīmējums – diskopanks (disco-punk).

Mākslinieku pirmais singls «Me and Giuliani (Down By the Schoolyard)» kļuva par vienu no 2003. gada indie deju mūzikas lielākajiem grāvējiem asprātīgā teksta un deviņu minūšu garā nerimstošā bīta dēļ. Protams, solītais albums tika gaidīts ar lielām cerībām un, manuprāt, «Louden Up Now» tomēr attaisno tās.

Plate sākas ar «When the Going Gets Tough, the Tough Gets Crazee», kas ar pirmajām taktīm ievelk klausītāju psihedēliskā disko atmosfērā, kurā dzirdams gan wah wah ģitāras burbuļojošais fons, gan džinkstošas perkusijas, gan kuģa sirēnai līdzīgs saksofona dūciens… netrūkst arī dažu rupjāku vārdu, galu galā tas tomēr ir punk

Kritika galvenokārt adresēta cienījamajam ASV prezidentam, kuram grupas solists skaņdarbā «Pardon My Freedom» liek «sūkāt viņa …», protams, tiek arī viņa aizokeāna draugam Tonijam.

!!! "Louden Up Now"
!!! "Louden Up Now" Foto: Publicitātes foto

Varbūt kopumā pietrūkst izteiksmīgu un atmiņā paliekošu ģitāras rifu un piedziedājumu, tomēr kopējā plates noskaņa, manuprāt, to pilnībā kompensē. Rekomendēju!

Izdošanas datums 07.06.2004.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu