TVNET Desmitgades albumi: Nr. 17 (29)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

"TVNET Mūzika" pievienojas pasaules mūzikas klausītāju centieniem apkopot aizejošā gadu desmita labākos mūzikas ierakstus un katru dienu piedāvās nelielu ieskatu, TVNET Mūzika (J.Žildes personā) prāt, desmitgades top20 albumos. Sākot ar 20. un beidzot ar 1.vietu decembra beigās.

Tātad šonedēļ jūs iepazīstināju ar TVNET Desmitgades . Turpinām ar vietu numur 17!

Nr.17 Klaxons "Myths of the Near Future" (2007) (Polydor Records)

Vēl pēdējā brīdī šaubījos, vai Londonas "jaunā reiva" puiši Džeimijs Reinolds (Jamie Reynolds), Džeimss Raitons (James Righton) un Saimons Teilors (Simon Taylor), jeb Klaxons ir pelnījuši atrasties šajā topā. Kopumā grupas debijas albums "Myths of the Near Future" nav gluži pati pilnība. Jau 2007.gada apskatā rakstīju, ka albums izrādījās ne tik reivisks kā cerēts. Singlu "Golden Skans" mierīgi varētu sajaukt ar Kaiser Chiefs, savukārt "Totem On The Timeline" ar Franz Ferdinand vai Bloc Party.

Klaxons "Myths of the Near Future"
Klaxons "Myths of the Near Future" Foto: Publicitātes foto

Un tomēr ... šajā albumā ir viens no šā gadu desmita spilgtākajiem rokmūzikas singliem "Atlantis To Interzone" (skat.video), kas īpaši zīmīgs ar to, ka pirmo reizi vienā dziesmā apvienoti postpanka jeb vienkārši roka un 1990.gadu sākuma reiva elementi ar spalgu sirēnu pāri visam. Šāds albums nevarēja tapt 1990.gados, kur nu vēl agrāk, tātad - tas ir viens no šā gadu desmita precīzākajiem muzikālajiem nospiedumiem.

Jāpiebilst, ka Džeimsa Forda (Simian Mobile Disco) producētais albums saņēmis arī prestižo "Mercury Music Prize".

Pie albuma pērlēm vēl jāmin "Magick", "Gravity''s Rainbow" un hipnotiskais "Isle Of Her".

Komentāri (29)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu