Ke$ha «Warrior» (13)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Arī šogad sintētiskās popmūzikas skudru pūznī bijusi liela rosība. Jaunus albumus izdevuši n-tie talantu šovu dziedoņi, arī jau zināmu reputāciju ieguvušas zvaigznes. Tradicionāli gada izskaņā mūzikas industrija iepauzē, laižot tirgū dažādas izlases un Ziemassvētku skaņuplates, tomēr šonedēļ pie klausītājiem nonācis, iespējams, pēdējais lielais popmūzikas albums - amerikāņu elektropopa sirēnas Ke$has «Warrior» (RCA Records).

Ke$ha «Warrior»

(RCA Records)

8/12

Ke$ha (Kesha Rose Sebert) ir savāds produkts. No vienas puses viņa ir tipiska sintētiskās mūzikas pirmrindniece, no otras ar viņu labprāt sadarbojas alternatīvās mūzikas autoritātes. Jaunajā albumā dzirdami tādi viesmākslinieki kā «The Flaming Lips» līderis Veins Koins (Wayne Coyne), amerikāņu trio «Ben Folds Five» līderis Bens Folds, inteliģentās popmūzikas producents un dueta «The Bird And The Bee» dalībnieks Gregs Kurstins (Greg Kurstin) un ... uzmanību! Pankroka krusttēvs Igijs Pops.

25 gadus vecās Kešas un 65 gadus vecā Igija duets «Dirty Love» ir albuma centrā un ir savdabīgs popmūzikas un blūzroka hibrīds (skat. audio).

Kopumā viss albums iedalāms divās daļās ar minēto «Dirty Love» pa vidu. Pirmās sešas plates dziesmas visas kā viena ir lieliski popmūzikas grāvēji, no kuriem katrs varētu būt potenciāls singls. Grūvīgi, asprātīgi, arī muzikāli gana interesanti ar Kešai raksturīgo koķeto deklamāciju. Atgādināšu, ka šo triku viņa aizguvusi no vienaudzes Afijas (Uffie), kuras «Pop the Glock» kļuva par pagrīdes grāvēju pirms pieciem gadiem.

Jaunajās dziesmās gan

mazāk izmantots auto-tune efekts un kopējam skanējumam klāt nākušas ģitāras.

Diemžēl albuma otra puse ir briesmīgu pop klišeju izgāztuve. «Wonderland» ir salkana balāde, «Only Wanna Dance With You» ir popparodija par «The Strokes», «Supernatural» ir Keitijas Perijas teritorija, arī «All That Matters (The Beautiful Life)» ir tipisks eirodenss. Noslēdzošais «Love Into The Light» ir neveiksmīgs mēģinājums koķetēt ar Fila Kolinsa «In the Air Tonight».

Ja šis būtu mazalbums (EP) ar pirmajām sešām dziesmām, tad tas būtu perfekts gaumīga pop paraugs. Nešaubos, ka albums gūs lieliskus komerciālus panākumus.

Ke$ha «Warrior»
Ke$ha «Warrior» Foto: Publicitātes foto

Jaunais albums seko debijas ierakstam «Animal» un EP «Cannibal». «Animal», kurā atrodami tādi hiti kā «TiK ToK», «Blah Blah Blah» un «Your Love Is My Drug», ASV pārdots 1,5 miljonos eksemplāru, liecina mūzikas un video pārdošanas apjomu izsekošanas sistēmas «Nielsen SoundScan» dati. Tikmēr mazalbums «Cannibal», kurā iekļauts hits «We R Who We R» - gandrīz 500 000 eksemplāru.

Izdošanas datums - 04.12.2012.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu