Piemirstā pērle: Player «Baby Come Back» (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pēc ilgāka pātraukuma TVNET Mūzika rubrikā «Piemirstā pērle» aktualizē kādu jau nedaudz piemirstu, bet nenoliedzami skaistu dziesmu.

Player «Baby Come Back» (1977)

Neesmu drošs, vai padomju Latvijā paralēli disko mūzikai, «jaunajam vilnim», smagajam rokam un sintipopam populārs bija arī tā dēvētais jahtroks (yacht rock). Žanrs, kas attīstījās Dienvidkalifornijā un savu uzplaukumu piedzīvoja 1970. gadu vidū, transformējoties no softroka uz daudz tīrāku, dzidrāku skanējumu. Kā piemērus var minēt Maiklu Makdonaldu (Michael McDonald) ar nemirstīgo singlu «I Keep Forgettin' (Every Time You're Near)», Keniju Loginsu (Kenny Loggins), Kristoferu Krosu (Christopher Cross) u.c. Katrā ziņā pašmāju radioviļņos daudzus klasiskus jahtroka skaņdarbus bieži nevar dzirdēt.

Player «Baby Come Back» (1977)
Player «Baby Come Back» (1977) Foto: Publicitātes foto

Viena no spilgtākajām un populārākajām jahtroka dziesmām tika izdota 1977.gadā. To ieskaņoja Losandželosas apvienība «Player» līdera Pītera Beketa (Peter Beckett) virsvadībā.

Latvijas klausītājiem interesants varētu būt fakts, ka grupā basģitāru spēlē Rons Moss - tas pats, kas «Hameleonu rotaļu» («The Bold and the Beautiful») tēls Ridžs Foresters. Moss pārprofilējās par aktieri un 1987.gadā sāka filmēties šajā Latvijā iecienītajā ziepju operā.

«Baby Come Back» bija grupas lielākais panākums, kas 1978. gadā debitēja ASV singlu topa 1.vietā. Dziesmas zīmīgais piedziedājums daudz samplēts arī mūsdienās.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu