TVNET gada albums: 9.vieta Grizzly Bear (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Turpinām TVNET 2012.gada labāko albumu atskaiti. Vakardienas 10.vietai - šā gada «Positivus» festivāla viesiem «Niki & The Dove», seko Bruklinas kolektīva «Grizzly Bear» albums «Shields» (Warp Records), kas bez liela trokšņa iespraucies daudzu mūzikas izdevumu un blogu top10.

Portāls «Metacritic», kurš apkopo pasaules lielāko mūzikas izdevumu recenzijas un to vērtējumus, salicis kopā aptuveni 40 dažādus profesionāļu sarakstus, sniedzot puslīdz objektīvu ieskatu par šā gada vērtīgākajiem mūzikas ierakstiem (skat. resursus). Augstajā 16. vietā ir arī šis albums.

www.metacritic.com tops

Tik tiešām, «Shields» ar pirmo reizi nesatriec, nešokē vai pat uzreiz nesajūsmina, varbūt tieši tādēļ, zināma apjukuma, nepārliecības dēļ, grupas jaunākā albuma recenzija TVNET slejās tā arī neparādījās (atšķirībā no spilgtā 2009. gada albuma «Veckatimest» - skat. resursus).

Tomēr, mēnešiem skrienot, tieši pie šā ieraksta bieži atgriežos un labprāt baudu no sākuma līdz beigām. «It's a grower» - bieži mēdz raksturot šādus albumus.

Grizzly Bear "Shields"
Grizzly Bear "Shields" Foto: Publicitātes foto

«Shields» ir grupas ceturtais studijas albums. Tas izdots 18.septembrī. Pēc intensīvas albuma «Veckatimest» veicināšanas tūres grupas dalībnieki devās sešu mēnešu atpūtā. Vienīgais, kas nespēja nosēdēt rokas klēpī salicis, bija grupas basģitārists Kriss Teilors (Chris Taylor), kas 2011.izdeva soloalbumu. Atpūtušies, sagrupējušies «Grizzly Bear» radījuši viengabalainu, konceptuālu, labskanīgu plati, kurā saplūst gan grupas agrīnā eksperimentālā folkroka vaibsti, gan melodiskas, popsīgas noskaņas.

grizzly-bear.net

Bruklinas kolektīvs aktīvi sāka darboties 2004. gadā, taču grupas pirmsākumi meklējami līdera Eda Drostes (Ed Droste) 2003. gada «guļamistabas sesijās», kad Droste, pieaicinot bundzinieku Kristoferu Bēru (Christopher Bear), 15 mēnešos iemūžināja 35 jaunu dziesmu skices. Gadu vēlāk Bērs iepazīstina Drosti ar basģitāristu Krisu Teiloru un ģitāristu Danielu Rossenu (Daniel Rossen, arī dueta «Department of Eagles» dalībnieks) un tiek ierakstīts albums «Horn of Plenty». Pirmais īstais visas grupas «Grizzly Bear» albums gan tiek izdots 2006. gadā elektroniskās mūzikas izdevniecības «Warp» apgādā. Puišus ievēro, augstu novērtē, kā rezultātā «Grizzly Bear» dodas sešu koncertu tūrē ar pašiem «Radiohead».

Grupas «izsišanās» albums «Veckatimest» ASV kopš izdošanas 2009. gadā pārdots jau 220 000 eksemplāros, liecina mūzikas un video pārdošanas apjomu izsekošanas sistēmas «Nielsen SoundScan» dati.

Un tas nekas, ka jaunais albums netika nominēts «Grammy».

Bon Iver 'still hates the Grammys' after Grizzly Bear snub

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu