TVNET gada albums: 8.vieta Jeremy Pelt (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Turpinām TVNET 2012.gada labāko albumu atskaiti. Pirmdienas 10.vietai un vakardienas 9. pozīcijai «Grizzly Bear» albumam «Shields» seko viens no šā gada spilgtākajiem džeza mūzikas ierakstiem.

Jeremy Pelt «Soul»

Trompetists Džeremijs Pelts ar savu kvintetu ir kopā jau daudzus gadus, un šī mūziķu saspēle ir jūtama katrā taktī. Kaut gan šis ieraksts nav nominēts «Grammy» un, ja aukstasinīgi būtu jāizvēlas kāds viens spilgts šā gada džeza ieraksts, tad, visticamāk, tas būtu pianista Roberta Glaspera (Robert Glasper) šedevrs «Black Radio». Taču, lai TVNET top10 kaut nedaudz atšķirtos no vienveidīgi daudzveidīgajiem ekspertu topiem, 8.vietā deleģējam šo skaisto mūzikas pērli.

Džeremijs Pelts "Soul"
Džeremijs Pelts "Soul" Foto: Publicitātes foto

Pelta trompete lieliski sadziedas ar tenorsaksofonista JD Allen improvizācijām, gaumīgi askētisko ritma grupu - basistu Dveinu Bērno (Dwayne Burno) un Džeraldu Klīveru (Gerald Cleaver), kā arī ar pianista Denija Griseta (Danny Grissett) tumšajiem un izjustajiem akordiem.

Šajā «HighNote» izdotajā albumā sešas no astoņām kompozīcijām sacerējis pats Pelts.

Nesteidzīga, niansēta mūzika ar saukli «laba daudz nevajag».

Blakus Mailsa Deivisa «In a Silent Way».

jeremypelt.net

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu