TVNET gada albums: 4.vieta I:Cube (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Turpinām TVNET 2012. gada labāko albumu pārskatu. Līdz šim top10 iekļuvuši folka, indīroka, elektropopa, džeza, popmūzikas un blūzroka žanru ieraksti. Šodien tiem pievienojas šis tas no elektroniskās mūzikas. Arī ģeogrāfiski tops paplašinās, jo britu, zviedru un amerikāņu mūziķiem pievienojas hausmūzikas dīdžejs no Francijas «I:Cube», īstajā vārdā Nicolas Chaix.

I:Cube ««M» Megamix»

(Versatile Records)

Mūzikas izdevumi (Fact magazine, Boomkat u.c.), kas specializējas elektroniskajā mūzikā, jau nosaukuši savus gada favorītus. Starp izceltajiem atrodami gan jauni, gan jau pieredzējuši mākslinieki. Daži no šiem ierakstiem (Julia Holter u.c.) aplūkoti arī TVNET Mūzika slejās, tiesa, vienlaikus atzīstot, ka visam, kas notiek n-tajos elektroniskās mūzikas mikrožanros, nav iespējams izsekot. Iepriecināja TNGHT mazalbums, «Burial», «Actress», arī «Flying Lotus», «Zammuto» un veterāni «Orbital» izdevuši interesantus albumus, taču top10 deleģēju ierakstu, kas savā ziņā ir moderns un vienlaikus retro - franču hausmūzikas, elektro uz disko 24 muzikālu fragmentu hibrīdu ««M» Megamix».

Šis ir dīdžeja piektais albums.

«Šis nav īsti dīdžejmikss, tas drīzāk ir kaut kas līdzīgs hiphopa bītmeikeru miksteipiem,» albumu komentē autors. «Man patīk dažādība, man patīk, ja mani pārsteidz, kad klausos dīdžejmiksus. Dodu priekšroku dīdžejiem, kas riskē.»

Noriskējis ir arī pats «I:Cube», radot dejisku, rotaļīgu un vienlaikus muzikāli krāsainu plati. Arī albuma video reklāma ir fantastiska (skat. zemāk video).

versatilerecords.com

Rīt gaidi TVNET gada albumu numur 3!

"«M» Megamix"
"«M» Megamix" Foto: Publicitātes foto

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu