Kas ir «queer rap»? (37)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pagājušogad «LMT Summer Sound» festivāls iepriecināja ar amerikāņu neosoula spīdekli Aloiju Blaku, kura hitam «I Need A Dollar» dziedāja līdzi visa Liepājas pludmale, bet šogad par pārsteigumu varētu parūpēties tā dēvētā kvīrrepa («queer rap») pārstāvis Mikijs Blanko (Mykki Blanco). Kas ir šis repmūzikas dīvainis un kas ir kvīrreps, lasi tālāk!

 
Mikija Blanko divas sejas
Mikija Blanko divas sejas Foto: Publicitātes foto

Mykki Blanco

28 gadus vecais Hārlemas rīmētājs Blanko (īstajā vārdā Michael David Quattlebaum Jr.) savu karjeru sāka kā industriālās grupas dalībnieks. Viņa elks ir Merilins Mensons. Paralēli mūzikai Blanko izdevis dzejas grāmatu un nodarbojies ar mākslu. Koncertā Liepājā Blanko, visticamāk, uzstāsies sieviešu drēbēs - apspīlētos melnos ādas svārkos un krūšturī.

Blanko izdevis pāris miksteipus un debijas albumu «Michael» sola šogad.

 
Nicky Da B
Nicky Da B Foto: Publicitātes foto

Nicky Da B

Ņūorleānas reperis, kurš muzikāli pārstāv «bounce» hiphopu - subžanru, kas izveidojies 1980. gadu beigās, 90. gadu sākumā, plašāku popularitāti ieguva pēc sadarbības ar producentu Diplo dziesmā «Express Yourself» (skat. video).

 
Le1f
Le1f Foto: Publicitātes foto

Le1f

25 gadus vecais Ņujorkas reperis «Le1f» (īstajā vārdā Khalif Diouf) ir diplomēts dejotājs, producents (producējis «Das Racist») un izdevniecības «Camp & Street» dibinātājs. Šogad klajā nācis viņa mazais albums «Hey».

 
House of Ladosha
House of Ladosha Foto: Publicitātes foto

House of Ladosha

Bruklinas kolektīva «House of Ladosha» pamatā darbojas divi cilvēki - Antonio Blair («Dosha Devastation») un Adam Radakovich («Cunty Crawford»). Duets jau iesildījis pazīstamo reperi Azeliju Benksu.

 
Cakes Da Killa
Cakes Da Killa Foto: Ekrānuzņēmums

Cakes Da Killa

Ņūdžersijas reperis «Cakes Da Killa» (īstajā vārdā Rašārds Brodšovs) strauji ieguvis popularitāti, pateicoties vairākiem miksteipiem un EP. Jaunākais repera ieraksts - miksteips «Hunger Pangs» izdots pavisam nesen, 18. jūnijā.

Komentāri (37)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu