Brokeback «Brokeback and the Black Rock»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sen nekas nav rakstīts par postroku. Pieklususi Čikāgas postroka supergrupa «Tortoise», iepauzējušas arī citas lieliskas instrumentālā postroka apvienības. Tā jau mūziķi turpina radīt, veidot dažādus projektus, taču postroks kā fenomens ir iegūlis pagrīdē un pēdējos gados vairs īsti nerezonē. Pat simfoniskā postroka celmlaužu «Godspeed You! Black Emperor» jaunais ieraksts tā īsti «neuzsprāga», kur nu vēl tādi mazāki, kaut cienījami projekti kā, piemēram, «Mono».

Brokeback «Brokeback and the Black Rock»

(Thrill Jockey)

8/12

Viens no Čikāgas postroka (Čikāgas atzars vairāk eksperimentē ar džezu un minimālismu) veterāniem, ģitārists Duglass Makombss (Douglas McCombs), kas vairāk pazīstams kā «Tortoise» mūziķis (vēl agrāk rokgrupas «Eleventh Dream Day» basģitārists), šogad ar jaunu plati atdzīvinājis vienu no saviem projektiem «Brokeback». Pauze bijusi diezgan gara - pagājuši desmit gadi kopš 2003. gada albuma «Looks at the Bird».

2010. gadā Makombss nolēma, ka ir pienācis laiks jaunam «Brokeback» ierakstam, sapulcināja jaunus mūziķus - basistu Pītu Krouku (Tight Phantomz, Head of Skulls!, Reds and Blue), ģitāristu Krisu Hansenu (Pinebender, Head of Skulls!) un bundzinieku Džeimsu Elkingtonu (The Zincs) un sāka no baltas lapas. Vīri katru nedēļu satikās uz mēģinājumiem un lēnā garā, gada garumā sacerēja pietiekoši daudz mūzikas, lai varētu doties studijā.

Taču pirms jauno skaņdarbu iemūžināšanas kvartets devās tūrē, spēlējot daudz un bieži. Desmit koncertos Makombss un kompānija iesildīja Čikāgas kolēģus «The Sea and Cake». Tikai tad, kad dziesmas bija izspēlētas krustām šķērsām, tika atmests viss liekais un izkristalizējās skaidra kompozīciju forma.

Brokeback and the Black Rock
Brokeback and the Black Rock Foto: Publicitātes foto

Duglasa Makombsa ģitāras spēle man vienmēr ir ļoti simpatizējusi, un arī jaunās kompozīcijas, kas pamatā balstās uz Makombsa rifiem, neliek vilties. Varbūt tomēr mazliet pietrūkst kādu pūšamo instrumentu, kādas «stīvreihiskas» atkāpes, kas bija raksturīgas Čikāgas postrokam. Varbūt nākamreiz...

Izdošanas datums - 21.01.2013.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu