Tegan and Sara «Heartthrob» (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

1980. gadā dzimušās kanādiešu dvīņumāsas Tīgena Reina un Sāra Kīrstena jeb grupa «Tegan and Sara» spērušas platu soli popmūzikas virzienā. Jaunais meiteņu albums droši liekams blakus labākajiem gaumīgas popmūzikas paraugiem, tādiem kā Pipas Braunas (Pip Brown) projektam «Ladyhawke», «The Ting Tings», «Cut Copy», «Grimes» u.c.

Tegan and Sara «Heartthrob»

(Sire)

9/12

Abas māsas kopā muzicēt sāka 15 gadu vecumā un ar savu ģitārmūziku savaldzināja ne vienu vien rokmūzikas cienītāju. Par meitenēm ieinteresējās pats Nīls Jangs (Neil Young), kas izdeva grupas ierakstus savā izdevniecībā «Vapor Records».

Sākumā māsas komponēja katra atsevišķi, albumos iekļaujot dziesmas 50/50. Tomēr pēdējos gados, lai turpinātu attīstību, sāka arvien biežāk eksperimentēt un radīt kopā.

Šajā jaunajā, septītajā studijas albumā lielākā daļa dziesmu tapušas, tieši sadarbojoties. Turklāt, lai izrautos no tradicionāliem indīmūzikas apskāvieniem, Tīgena un Sāra uzaicināja vairākus producentus, kas spētu pamainīt ierasto grupas skanējumu.

Viens no šādiem - inteliģentās popmūzikas producents un dueta «The Bird And The Bee» dalībnieks Gregs Kurstins (Greg Kurstin), kas strādājis ar Pinku, Liliju Alenu, Kešu u.c. Pašas meitenes Kurstina pienesumu komentē šādi:

«Gregs paņēma visu, ko mēs darām, un ievadīja tajā pamatīgu steroīdu devu.»

Albumā nav ne miņas no tradicionālajām indīroka ģitārām. Visi aranžējumi balstās uz sintezatoriem, dejiskiem popmūzikas ritmiem un plašiem piedziedājumiem. Būtībā «Heartthrob» ir tāda kā optimistiska atbilde albumam «Sainthood».

"Heartthrob"
"Heartthrob" Foto: Publicitātes foto

Vēl pie albuma producentiem jāmin Beka Hansena uzticamais pavadošais mūziķis Justin Meldal-Johnsen un Maiks Elizondo (strādājis ar Dr. Dre un Eminemu).

Klausies jauno albumu šeit

Jaunās dziesmas ir romantiskas, optimistiskas un atspoguļo abu māsu «laimīgo reālo dzīvi».

«Es vēlējos sacerēt tādas dziesmas, kas atgādinātu klausītājam par laiku pirms seksa, sarežģītām attiecībām, drāmas un salauztas sirds,»

skaidro Tīgena.

Varētu likties dīvaini, bet šāds pop koncepts, manuprāt, māsām piestāv. Turklāt dziesmas, neskatoties uz popsīgajiem aranžējumiem, ir lieliskas. Īpaši varētu izcelt divas - ievadošo «Closer» un mazliet «Yeasayer» atgādinošo «How Come You Don't Want Me».

Klausies "How Come You Don't Want Me"

Izdošanas datums - 29.01.2013.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu