Eels «Wonderful, Glorious» (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Marks Everets (Mark Everett), kas plašāk pazīstams kā vienkārši E, un grupa «Eels» laiduši klajā nu jau desmito studijas albumu «Wonderful, Glorious». Albumu iespējams noklausīties grupas oficiālajā «soundcloud» profilā (skat. rakstā).

Eels «Wonderful, Glorious»

(E-Works)

8/12

Desmit albumi nav nekāds joks. Pēdējos gados mūzikas industrija samaļ aptuveni 95% no jaunajām grupām, neļaujot kļūdīties. Vai kādu interesē fakts, ka otro albumu izdevusi grupa «Delphic»? Kur palikuši saslavētie «The Virgins»? Kur ir «Tha Bravery» utt.?

Arī «Eels» pēc izcilā 1996. gada albuma «Beautiful Freak» piedzīvoja zināmu lejupslīdi. Pēc 2003. gada plates «Shootenanny!», kas «Billboard» topā debitēja vien 145. vietā, likās, ka grupa ir norakstīta. Tomēr pēc nelielas radošas atelpas Marks Everets atrada veidu, kā atgriezties. Jā, grupa vēl joprojām komerciāli nekādus kalnus negāž, taču pēc albumu triloģijas (trīs albumi izdoti 14 mēnešu laika periodā) - «Hombre Lobo», «End Times» un «Tomorrow Morning» - «Eels» reputācija ir stabila un arī uzticamu fanu ir pietiekoši daudz, lai šomēnes dotos divu mēnešu tūrē.

Wonderful, Glorious
Wonderful, Glorious Foto: Publicitātes foto

Iepriekšējos trīs albumus 49 gadus vecais Everets bija vienpersoniski sacerējis savā Losandželosas mājas pagraba studijā, taču

jaunais ieraksts beidzot atkal tapis kolektīvi ar grupu.

Vispār Everets bija kļuvis par savdabīgu ekscentriķi. Viņš mitinājās savā mājā, nelabprāt sazinājās ār ārpasauli, savā pagraba studijā nemitīgi ierakstīja jaunas dziesmas, pats filmēja dažādus videoklipus, rakstīja grāmatas bērniem ... būtībā bija radījis pats savu republiku, kuras norisēm laiku pa laikam sekoja daudzi «Eels» cienītāji.

Šodien intervijā «Billboard» viņš atzīst, ka nemaz tāds vienpatis nav un ļoti labprāt dodas tūrē - galvenais, lai ir laba kompānija.

Ieraksts tapis pārbūvētajā (lai tajā varētu strādāt lielāks skaits mūziķu) Evereta studijā «Los Feli».

Muzikāli nekas daudz nav mainījies. «Wonderful, Glorious» varbūt ir roķīgāks, taču tajā netrūkst Everetam raksturīgo smeldzīgo lēno dziesmu. «True Original» un «Accident Prone» esot autobiogrāfiski darbi, savukārt «The Turnaround» ir stāsts par kādu iedomātu personāžu.

Manuprāt, veiksmīgākie skaņdarbi albumā izkārtoti sākumā - «Bombs Away», «Kinda Fuzzy» un īpaši «Peach Blossom» (skat. video).

Izdošanas datums - 05.02.2013.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu