Foals «Holy Fire» (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Oksfordas «Foals» nav no tiem kolektīviem, kas koncerttūres laikā var sacerēt jaunu albumu. Grupa labprāt strādā ierakstu studijā un studijas darbam pakārto koncertus, nevis otrādi. Tieši tāpēc šis jaunais albums «Holy Fire» («Svētā uguns») tapis veselus trīs gadus, rūpīgi pārdomājot katru takti, katru ģitāras tembra niansi un katru vārdu.

Foals «Holy Fire»

(Warner Bros./Transgressive)

8/12

Jaunajā platē, kas seko 2010. gada «Total Life Forever», solists - grieķu izcelsmes jauneklis Janis Filipakiss (Yannis Philippakis) un kompānija atgriežas nevis pie matemātiska diskopanka, kas raksturīgs debijas platei «Antidotes», bet vienkārši pie disko.

Katrā ziņā divi pirmie albuma vēstneši - «My Number» un «Inhaler» no jauna definē «Foals» skanējumu. Tas ir kļuvis atmosfēriskāks, dejiskāks, un arī pats Filipakiss sācis dziedāt kā tāds 1970. gadu fanka dziedonis - falsetā. Tiesa, šie divi skaņdarbi tomēr 100% neraksturo jauno plati - tandēma «Flood & Moulder» (atbildīgi par «Nine Inch Nails», «The Killers» u.c. albumiem) producētais ieraksts vietām ir smagu ģitāras rifu un emocionālu, lirisku atkāpju ainava.

Brīžiem grupa tuvojas kolēģu «Wild Beasts» hipnotiskajam skanējumam, bet brīžiem izšauj kā Losandželosas rokeri «Jane's Addiction»

. Filipakiss brīžiem tiešām dzied ļoti līdzīgi «Jane's Addiction» solistam Perijam Farelam (Perry Farrell).

Kā intervijās skaidro Janis, albuma nosaukumam nav kāda īpaša reliģiska nozīme. «Šie abi vārdi ir spēcīgi paši par sevi.»

Foals "Holy Fire"
Foals "Holy Fire" Foto: Publicitātes foto

Kopumā platē iekļautas desmit dziesmas un viens četru minūšu garš intro.

Ja pirmais grupas albums mani pārsteidza ar asu, vitālu, uzlādētu matemātisko postpanku (dēvēsim to tā), otrais lika pamatīgi vilties (subjektīvi, protams), tad ar šo plati grupa, manuprāt, sāk pamazām atgūt pārliecību un galvenais - nebaidās turpināt eksperimentēt. Simpātiski šķiet fankmūzikas citāti... brīžiem pat gribētos atsevišķus skaņdarbus, kuru pamatā lielisks ģitāras rifs vai basa gājiens, baudīt tikai instrumentāli.

Izdošanas datums - 11.02.2013.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu