Justin Timberlake «The 20/20 Experience» (10)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Katru dienu mūzikas industrijas eksperti savas prognozes par Džastina Timberleika (Justin Timberlake) jaunā albuma komerciālo startu ASV topā uzlabo par pārdesmit tūkstošiem vienību. Šodienas ziņojumā teikts, ka «The 20/20 Experience» pirmajā nedēļā, iespējams, pat varētu sasniegt maģiskā miljona robežu. 900 000 - 950 000 jau nu noteikti.

Justin Timberlake «The 20/20 Experience»

(RCA)

9/12

Acīmredzot cilvēki ir noilgojušies pēc Džastina. Kā lai citādi izskaidro šādu milzīgu ažiotāžu? Ar izcilu mūziku? Jā, tā nudien ir jauka, tomēr drīzāk jau Džastina harisma, personības šarms, zināms vieglums ir tas, kas uzrunā cilvēkus.

Kopš puišu popgrupas «'N Sync» laikiem, pastaigām pa sarkano paklāju kopā ar draudzeni Britniju Spīrsu (Britney Spears) pagājis krietns laika sprīdis. Džastins ir pieaudzis, nobriedis un savu karjeru veido ļoti rūpīgi. Jau pirmie veiksmīgie džeksoniskie singli pirms desmit gadiem «Like I Love You» un īpaši «Rock Your Body», kas tiešām sākotnēji bija paredzēts Maikla Džeksona albumam «Invincible», deva nepieciešamo atspērienu veiksmīgai solokarjerai.

Tālāk atlika izvēlēties stabilo vērtību Timbalandu, kas palīdzēja radīt pāris veiksmīgus otrā albuma singlus (īpaši «My Love»), sačomoties ar Jay-Z un nofilmēties filmā par «Facebook». Viss darīts pareizi.

Foto: Publicitātes foto

Šogad

Džastins atgriezies ar jaunu mūziku, pārsteigdams daudzus ar septiņas un pat astoņas minūtes gariem skaņdarbiem.

Lai iedziļinātos visos kompozīciju pavērsienos, ar vienu vai divām noklausīšanās reizēm nepietiek. Galu galā vai vispār ir nepieciešams pārāk iedziļināties dziesmu uzbūvē? Varbūt vienkārši ir jāļaujas grūvīgās mūzikas plūdumam? Jaunajā platē atrodams gan dzīvs neosouls ar pūtēju grupu fonā, gan 1970. gadu «Delfonics» stila souls, gan mūsdienu R&B ar viegli futūristisku piesitienu. Timbalands un viņa bīti nav sajaucami ne ar vienu citu, un tie ar raksturīgo rečitatīvu vai atpazīstamām perkusijām dominē visā platē. Timberleiks turpina dziedāt gan falsetā, gan izmanto vairākus vokālu ceļus, veidodams elegantas daudzbalsības, un kopā viss tas skan diezgan labi.

Daudzi apskatnieki kārtējo reizi pārmet Džastinam izteikti erotizētos tekstus. ««Strawberry Bubblegum» acīmredzami ir dziesma par vagīnu,» raksta «Guardian» apskatnieks Aleksis Petridis (Alexis Petridis). Taču ne jau teksta dziļumu cilvēki meklē Timberleika mūzikā, tas noteikti ir kas cits.

Laiks rādīs, kādu vietu Timberleiks ieņems mūzikas vēsturē. Vai pēc 20 gadiem viņš stalti stāvēs blakus Prinsam (Prince) vai kopā ar Robiju Viljamsu būs 1990. gadu boibendu dzīvā liecība, artefakts.

Izdošanas datums - 15.03.2013.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu