«The Strokes» neko nepaskaidro (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kad sarežģīti tapušais (dalībnieki tajā laikā nesarunājās un solists Džulians Kasablankass (Julian Casablancas) neuzturējās vienā studijas telpā ar pārējiem mūziķiem) 2011. gada albums «Angles» vēl pat nebija izdots, basģitārists Niks Valensī (Nick Valensi) jau steidzās paziņot, ka «mūsos mīt labāks albums par šo». Vai jaunais «Comedown Machine» tāds ir? Iespējams! Varbūt par kripatiņu labāks...

The Strokes «Comedown Machine»

(RCA)

8/12

Pirmās ziņas par jauno, piekto grupas albumu noplūda šā gada janvārī. Būtībā līdz pat šim brīdim grupa nav izsūtījusi kādu oficiālu preses relīzi, nav sniegusi intervijas, nav piedalījusies albuma veicināšanas pasākumos, nav pat pacentusies uztaisīt jaunas grupas bildes. Vienīgā intervija, ja par tādu var dēvēt «kautrīgā strouka» - basista Nikolaja (Nikolai Fraiture) telefonsarunu BBC Radio 1 Zeina Lova (Zane Lowe) šovā februāra vidū, neko īpašu neatklāja. «Man ir laba sajūta par grupā valdošo atmosfēru, cerams, tas tā turpināsies,» viņš izteicies.

Tiešām šoreiz puiši vismaz sarunājās un studijā uzturējās visi kopā vienā telpā, apliecināja Nikolajs. Tas jau ir sasniegums, zinot valdošo spriedzi. Ja pirmie grupas albumi galvenokārt tapuši Džuliana Kasablankasa virsvadībā, tad šie pēdējie divi zināmā mērā pienākuma dēļ tapušie albumi (5 albumu līgums ar RCA ir jāpilda) ir visas grupas kopdarbs.

Lai arī šis ir kopdarbs, nekas ģeniāls diemžēl esošajos apstākļos nav iespējams. Tā vienkārši nenotiek. Pirmkārt, iekšējā grupas radošā ķīmija ir sen zaudēta un aprakta kaut kur dziļi pēc veiksmīgā 2001.-2003. gada uzrāviena. Otrkārt, viens no galvenajiem (ja ne galvenais) iemesls plates ierakstīšanai un izdošanai ir līgumsaistības ar RCA. Ne velti puiši ignorē presi, izdevuši (gan jau to darīja RCA) dziesmas «All The Time» video, kurā ir samontēti tikai vēsturiski kadri no iepriekšējām tūrēm un studijas darba, un uz pašas plates vāka iegravējuši milzīgus RCA iniciāļus. Acīmredzamas norādes uz to, ka albums ir obligātā nodeva...

Comedown Machine
Comedown Machine Foto: Publicitātes foto

Arī muzikāli šajās aptuveni 40 minūtēs blakus jaunām dziesmām iekļautas arī tādas kompozīcijas, kas palikušas pāri no «Angles» sesijām. Šeit ir gan Kasablankasa aizraušanās ar 1980. gadu popmūziku («One Way Trigger» atsauces uz A-ha «Take on me»), gan tradicionāls roķīgais «The Strokes» («All The Time»), dažas dziesmas pārsteidz ar savu lirisko skanējumu, piemēram «50/50», bet kopumā ir sajūta, ka Džulians Kasablankass kā pavadošo grupu uzaicinājis frančus «Phoenix».

Is This It?

Labākās dziesmas: «Tap Out», «Welcome to Japan» un «All The Time».

Izdošanas datums - 26.03.2013.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu