!!! (chk chk chk) «Thr!!!er» (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šā gada «Positivus» festivāla divus lielākos viesus - «The xx» un «Sigur Ros» nevarētu gluži dēvēt par deju grīdas pavēlniekiem. Šo kolektīvu mūzika tev jābauda ar aizvērtām acīm, vēlams apskaujot kādu blakus stāvošu hipstermeiteni vai zēnu vai vēl labāk - priedi. Kad būsi pārdomājis visu savu dzīvi un secinājis, ka viss ir bezjēdzīgi, dodies meklēt glābiņu pie tās skatuves, kur uzstāsies Sakramento diskopanka (disco-punk vai dance-punk) kolektīvs «!!!» jeb «chk chk chk».

!!! (chk chk chk) «Thr!!!er»

(Warp)

9/12

«Šis nav diskopanks, ko pasaule iepazina pirms septiņiem gadiem, drīzāk diskopanks ar kompozīcijas elementiem,» kādā intervijā jaunās plates koncepciju skaidro solists šortos - Niks Ofers (Nic Offer).

Nudien, jaunais grupas muzikālais materiāls nav tik monotons, viengabalains krautroka, disko, hausmūzikas un pankroka grūvs kā agrīnie ieraksti (skat. recenzijas resursos). Jau ar iepriekšējo plati «Strange Weather, Isn't It?» grupa vairāk uzspieda uz «disko», mazāk uz «punk» pogām. Šajā ierakstā disko saplūdis ar fanku un Nika Ofera ierasti čukstošais, rečitējošais dziedājums vietām pāraug labskanīgā, teju Deividam Bovijam (David Bowie) raksturīgā melodijā.

Arī deviņas platē iekļautās dziesmas garuma ziņā ir kompaktas - nepārsniedz 5.30 min., katrā ziņā tādu deviņu minūšu psihedēliskā deju roka šedevru kā «Me and Giuliani Down by the School Yard (A True Story)» (no 2004. gada plates «Louden Up Now») šeit nav.

Tomēr mūžīgais grūvs ir saglabājies, un tas pārliecinoši nes šo ierakstu uz priekšu, liekot kājām piesist ritmu un gāzes pedālim iespiesties arvien dziļāk grīdā (ja klausies šo plati automašīnā - vairākkārt pārbaudīts).

!!! (chk chk chk) «Thr!!!er»
!!! (chk chk chk) «Thr!!!er» Foto: Publicitātes foto

Grūti izcelt kādu vienu kompozīciju - albums jābauda kā viens vesels, ļaujoties gan 80. gadu tembriem («Fine, Fine, Fine»), gan 70. gadu fanka ģitārai («One Girl / One Boy»), gan hausmūzikas bītiem («Slyd»).

Izdošanas datums - 29.04.2013.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu