The National «Trouble Will Find Me» (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kaut kad nesen Aberdīnas universitātes zinātnieki paziņojuši, ka, veicot eksperimentus un pētījumus ar sievietēm, secinājuši, ka zema vīrieša balss labāk «iesēžas» atmiņā ir atslēga uz sievietes prātu. Nav brīnums, ka dāmām tīk klausīties Leonarda Koena, Berija Vaita un arīdzan šā apskata vaininieka - Meta Beringera (Matt Berninger) ierakstus.

The National «Trouble Will Find Me»

(4AD)

9/12

Tiesa, kopš Beringers atmetis smēķēšanu (2011. gadā), viņa tumšais baritons ir mazliet «attīrījies», un savas grupas «The National» jaunajā platē viņš labprāt dzied arī augstākā reģistrā.

Kritiķu atzītais Bruklinas roka kolektīvs savu sesto studijas albumu «Trouble Will Find Me» laidis klajā šonedēļ, 21. maijā, un tas seko komerciālajam izrāvienam - 2010. gada ierakstam «High Violet». Minētā plate debitēja «Billboard 200» topa augstajā 3. vietā, savukārt Apvienotās Karalistes albumu topā - 5.vietā un tika atzīta par vienu no 2010. gada labākajiem alternatīvās mūzikas ierakstiem.

Jaunajā albumā iekļautas 13 dziesmas, kas muzikāli ir ieturētas, nu jau jāsaka, tradicionālā «The National» manierē. Ja pašos pirmsākumos «The National» salīdzināja ar «Interpol», arī «The Walkmen», tad šobrīd, lēnā garā koncertējot, slīpējot, pilnveidojot savu skanējumu, nevienam īpaši acīs nekrītot, grupa ir kļuvusi par vienu no spilgtākajiem tā dēvētā pieaugušu cilvēku indīroka kolektīviem.

The National "Trouble Will Find Me"
The National "Trouble Will Find Me" Foto: Publicitates foto

Pēc veiksmīgā «High Violet» («Sorrow» un «Bloodbuzz Ohio» vēl joprojām skan ģeniāli), ar jaunajām dziesmām grupa mazliet piebremzējusi. «Trouble Will Find Me» ir mierīgs (ar pāris izņēmumiem), viengabalains, apcerīgs darbs, kas labi turas kopā. Šur tur albumā dzirdami arī slaveni viesmūziķi - Sufjans Stīvenss (Sufjan Stevens), «St. Vincent» un Šārona Van Etena (Sharon Van Etten).

Vēl albuma kontekstā jāpiemin Beringera jaunākā brāļa - metālista tūres filma, kas pirmizrādi piedzīvoja Tribekas kinofestivālā. «Tā ir vairāk ģimenes filma, par attiecībām, grupa ir tikai fons,» komentē Beringers.

«The National» neko būtisku savā skanējumā nav mainījuši un ieraksts tapis gluži tāpat kā visi iepriekšējie albumi, proti, dvīņubrāļi ģitāristi Ārons un Braiss Desneri (Aaron & Bryce Dessner) ieraksta kādus motīvus, nosūta tos solistam, kurš ar šīm muzikālajām skicēm kādu laiku dzīvo un mēģina sacerēt melodiju un vārdus. Kad dziesmas sāk iegūt pirmās aprises, vīri tiekas mēģinājumā un turpina šos muzikālos dimantus pulēt un slīpēt tālāk.

Kopumā solīds «The National» ieraksts, kas tomēr, manuprāt, nav tik jaudīgs kā 2010. gada «High Violet».

Labākās dziesmas: «Demons» un «Don't Swallow the Cap».

Izdošanas datums - 21.05.2013.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu