Little Boots «Nocturnes»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ir pagājuši desmit gadi, kopš Lielbritānijas raidkorporācija BBC katru gadu publicē «Sound of» top10, kurā prognozē katra gada muzikālos atklājumus. Atskatoties jāsecina, ka ir mākslinieki, kuri attaisnojuši cerības un vēl joprojām ir aktuāli un redzami (Adele, «Yeah Yeah Yeahs», «Florence and the Machine» u.c.), bet ir arī tādi, kas, būdami «augstu izsēti», tā arī nav spējuši iekarot plašāku auditoriju («The Barvery», «Kubb», «The Dead 60s» u.c.). 29 gadus vecā Viktorija Hesketa (Victoria Christina Hesketh) jeb projekts «Little Boots» ir kaut kur pa vidu. Visu varētu izšķirt šis dziedātājas jaunais albums «Nocturnes».

Little Boots «Nocturnes»

(On Repeat)

8/12

2009. gadā «Little Boots» minētajā «Sound Of 2009» apsteidza tādus mūziķus kā Lēdiju Gāgu, Florensi Velšu, Kidu Kadiju un galu galā «Mumford & Sons», taču debijas plate «Hands» diemžēl izrādījās blāvāka nekā cerēts.

«Pirmais albums bija nedaudz pārproducēts,»

tagad atzīst pati Viktorija, kas pēdējos gadus daudz mācījusies no pašas kļūdām, aktīvi dīdžejojusi un klausījusies deju mūziku.

Jaunajā platē iekļautas desmit dziesmas, kuras Viktorija rūpīgi slīpējusi pēdējos pāris gadus. Muzikāli viņa atteikusies no 1980. gadu sintīpopa skanējuma un devusies 1990. gadu deju mūzikas virzienā. Kā palīgus pieaicinājusi trīs meistarus - amerikāņu mūzikas izdevniecības «DFA Records» līdzdibinātāju Timu Goldsvortiju (Tim Goldsworthy), britu elektroniskās mūzikas dueta «Simian Mobile Disco» dalībnieku Džeimsu Fordu (James Ellis Ford) un elektroniskās mūzikas producentu un dīdžeju - ņujorkieti Endiju Batleru (Andy Butler), kas atbildīgs par «Hercules and Love Affair» skanējumu.

«Nocturnes»
«Nocturnes» Foto: Publicitātes foto

No komerciālā viedokļa diemžēl jaunā plate, kurai dots naksnīgais nosaukums «Noktirnes» (noktirne - svītas veida instrumentāls skaņdarbs 18. - 19. gs. mijā, paredzēts atskaņošanai vakarā vai naktī zem klajas debess) ir neveiksme. Plate pirmajā nedēļā pārdota vien 2465 kopijās un UK top40 debitējusi tikai 45. vietā, taču muzikāli šis ieraksts nav slikts.

Pateicoties producentu meistarībai, pašas Hesketes vēlmei reabilitēties, ierakstītas desmit pieklājīgas diskodziesmas. Muzikālais materiāls nav tik komerciāls kā Kailijai Minogai, nav tik juteklisks kā «Saint Etienne» vai tik romantiski klusināts kā Salijai Šapiro (Sally Shapiro), bet kopumā gana baudāms. Īpaši labi ar ievadošo «Motorway» tas klusi fonā varētu izskanēt kādā naksnīgā vasaras auto pārbraucienā.

Izdošanas datums - 06.05.2013.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu