Piemirstā pērle: Gilbert O'Sullivan dziesmu triloģija (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Varbūt rokmūzikas eksperts Klāss Vāvere par šīm manis uzraktajām piemirstajām pērlēm tikai nosmiesies, bet nudien, šā 1946. gadā dzimušā īru dziesmu autora Gilberta Osalivana (Gilbert O'Sullivan) daiļrade daudzus gadus man bija sveša. Līdz 2006. gadā, aprakstot grupas «Scissor Sisters» plati «Ta-Dah», uzdūros šim vārdam. Kopš tā laika trīs Gilberta dziesmas no agrīnajiem 1970. («Alone Again (Naturally)», «Clair» un «Get Down») stabili turas manā 70. gadu mūzikas izlasē blakus tādiem muzikāli līdzīgiem popmūzikas grandiem kā «Bee Gees» un pat Pols Makartnijs.

Pats Gilberts turpina muzicēt arī šodien (pēdējais albums «Gilbertville» izdots 2011.gadā) un bieži presē sūdzas, ka viņa muzikālo mantojumu neviens nenovērtē.

«Tas, ko es nesaprotu, - kāpēc cilvēki mani īsti neatzīst. Ja vien «Mojo» vai kāds cits roka žurnāls mani uzslavētu, ka es uzstājos tikai pats ar savām dziesmām, nevis kā Rods Stjuarts ar kaverversijām...» viņš reiz izteicies.

Gilbert, Latvijā tev ir viens fans, un ceru, ka pēc šo dziesmu noklausīšanās būs vēl kāds!

Šīs trīs dziesmas ir vienīgie Gilberta top10 singli, kas guvuši popularitāti gan britu salās, gan ASV.

www.gilbertosullivan.net

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu