Beady Eye «BE» (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com

Var tikai apbrīnot Laiema Galahera (Liam Gallagher) pašpārliecinātību. «Mēs esam ierakstījuši labāko albumu, mums ir labākās dziesmas,» u.tml. retorika ir pavadījusi šo nu jau 40 gadus veco bijušo «Oasis» solistu pēdējos 20 gadus. Arī viņa jaunās grupas «Beady Eye» otrais albums «BE» (klajā nāk šodien) esot šedevrs. Vai tiešām tā ir?

Beady Eye «BE»

(Columbia)

7/12

Protams, jauna šī grupa ir nosacīti, jo tajā apvienojušies «Oasis» pēdējā sastāva dalībnieki, pēc tam, kad šo Mančestras ansambli ar skandālu pameta vecākais brālis Noels. Kādā no pēdējām intervijām, starp citu, Laiems apgalvo, ka jau pašos pirmsākumos tāds ir bijis Noela slepenais plāns - ar «Oasis» bruģēt pašam savu solokarjeru.

Fakts, ka Noels vēlāk tiešām startē ar jaunu pavadošo sastāvu, bez sirdsapziņas pārmetumiem atstājot jaunākajam brālim atlikušos «Oasis» mūziķus, tikai šos minējumus apstiprina.

Tikai loģiski, ka «Beady Eye» pirmais albums «Different Gear, Still Speeding» (2011) tapa spontāni, straujā tempā, lai pierādītu visai pasaulei, ka Laiems «ir vecis», un, lai arī tajā bija pāris lieliski singli, debijas ieraksts tomēr izklausījās mazliet sasteigts (skat. recenziju).

Gatavojot otro albumu, kurš, kā apgalvo Laiems, protams, ir simtreiz labāks par «Oasis», nekādas steigas nebija. Kad grupas kodols - Laiems, Endijs Bels (Andy Bell) un Gems Arčers (Gem Archer) bija sacerējuši gandrīz divdesmit dziesmas, uz miglaino Albionu ataicināts Bruklinas kolektīva «Tv On The Radio» dalībnieks un producents Deivids Endrjū Siteks (David Andrew Sitek). Piecu nedēļu laikā Ričmondas studijā, stundas braucienā no Londonas kopā ar Siteku arī tapis šis ieraksts.

Zinot Siteka producēto darbu katalogu («Yeah Yeah Yeahs», «Telepathe» u.c.), varētu domāt, ka jaunais «Beady Eye» ieraksts varētu būt gaisīgs, eksperimentāls psihedēlsikā roka ieraksts, taču tā, izrādās, nav. Varbūt vienīgi aktuālais Arčera sacerētais singls «Second Bite of the Apple» izklausās svaigi.

«BE» vinils
«BE» vinils Foto: facebook.com

Būtībā nekas daudz nav mainījies. Galahera muzikālās ietekmes ir tās pašas un skanējums ir līdzīgs gan grupas pirmajam albumam, gan «Oasis». Vienīgais lielais jauninājums ir plaši izmantotā pūtēju grupa, kas īpaši jaudīgi izklausās laikam jau albuma labākajā skaņdarbā - ievadošajā «Flick of the Finger». Otrs jauninājums - Laiema sausā balss skaņa. Proti, Galahers atteicies no efektiem, dublēties vokāliem un iedziedājis tīru, sausu, raupju vokālu.

Lai arī šis Laiema vokāls tiešām ir jaudīgs ierocis, vājās dziesmas un vispārinātie teksti «par un ap» diemžēl neglābj šo plati. Pirmais «Beady Eye» bija pat nedaudz labāks.

Izdošanas datums - 10.06.2013.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu