Piemirstā pērle: «oriģinālā Gāga» Deila Bozio (10)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pēdējo gadu spilgtākais popmūzikas hameleons neapšaubāmi ir dziedātāja Lēdija Gāga (Lady Gaga). Viņas skatuves tērpi, grims, matu sakārtojums - tas viss nemitīgi mainās un rada iespaidu, ka Gāga ir viena no oriģinālākajām mūsdienu popzvaigznēm. Neskatoties uz daudzām tiešām oriģinālām idejām, liela daļa no Gāgas modes arsenāla (arī mūzikas, protams) aizgūta no citiem. Visbiežāk kritiķi Gāgai pārmet pārlieku lielo Madonnas kopēšanu, taču ir vēl kāda 1980. gadu zvaigzne, no kuras Lēdija Gāga ir šo to aizguvusi.

Missing Persons «Words» un «Destination Unknown» (1982. gads)

Vēl pavisam īsi atgādināšu par pāris plaģiāta skandāliem. Pirmkārt jau 2011. gada singls «Born This Way» izdošanas brīdī sacēla kritikas vētru par tā ļoti lielo līdzību ar Madonnas klasisko hitu «Express Yourself».

Savukārt pašā karjeras sākumā Gāga daudzas tērpu idejas bija acīmredzami aizguvusi no «Moloko» solistes un solomākslinieces Rošīnas Mērfijas (skat. resursu ar foto).

Taču, kā izrādās, ar šīm divām dīvām nekas nebeidzas. Vēl viena acīmredzama līdzība gan tērpu izvēlē, gan arī nedaudz mūzikā ir 1980. gadu grupas «Missing Persons» soliste Deila Bozio (Dale Bozzio). Aplūkojiet šos foto!

Dale Bozzio un Lady Gaga
Dale Bozzio un Lady Gaga Foto: Publicitātes foto

«Missing Persons» aktīvais posms datējams ar 1980. gadu pirmo pusi, kad klajā nāca plate «Spring Session M», kas ieturēta tam laikam raksturīgā «jaunā viļņa»/sintpopa stilā. Jau šā 1982. gada albuma vāciņš kaut kā aizdomīgi atgādina vienu no Gāgas diskiem (skat. attēlu), nerunājot jau par atsevišķu skatuves tērpu līdzību. Starp citu, ne jau tikai Gāga vien ir ietekmējusies no Deilas, bet arī Gvena Stefani u.c. mūsdienu popzvaigznes. Arī Džons Grants ir fans...

Interesanti, ka pirms «Missing Persons» Deila sadarbojās ar roka savdabi Frenku Zapu (Frank Zappa).

Salīdzini albuma vāciņus
Salīdzini albuma vāciņus Foto: Publicitātes foto

Diemžēl 1986. gadā grupa izjuka tā arī negūstot ievērojamus panākumus. Tomēr minētais debijas albums iegājis popmūzikas vēsturē ar atsevišķiem spilgtiem singliem, piemirstām popmūzikas pērlēm - «Destination Unknown» un «Words» (skat. video).

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu