Editors «The Weight Of Your Love» (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Birmingemas kolektīvs «Editors», kas 2011. gadā uzstājās Salacgrīvas festivālā «Positivus», šonedēļ laiž klajā jaunu studijas plati, kurā pēc sintpopa eksperimentiem iepriekšējā albumā «In This Light And On This Evening» (2009), zināmā mērā sper vienu soli atpakaļ rokmūzikas virzienā.

Editors «The Weight Of Your Love»

(PIAS)

6/12

Uzreiz jāsaka, ka 2013. gada «Editors» modelis ir bez sākotnējā sastāva ģitārista Krisa Urbanovica (Chris Urbanowicz), kurš 2012. gadā pameta grupu (viņa vietā pieņemti veseli divi citi mūziķi), jo nebija mierā ar grupas muzikālo virzību. Var Krisu saprast. No agrīnā «Editors» (atceraties «Blood», «Bullets» un «Munich»?), kas tik ļoti godināja Mančestras leģendu «Joy Division» skaņu pasauli (arī «Interpol»), trešajā albumā ģitāras loma bija būtiski sarukusi un arī muzikālā virzība uz šo - ceturto plati acīmredzot ģitāristam nebija pieņemama.

Kur tad apvienība «Editors» 2013. gadā ir nonākusi? Diemžēl kritusi stadionu roka formulas apskāvienos, pārveidojot skanējumu tā, lai tajā būtu

pa drusciņai no U2, no «Coldplay», Brūsa Sprinsgtīna un pat «Depeche Mode».

Vadošais singls «A Ton Of Love» ar saucošo «Desire» piedziedājumā ir absolūts 1980. gadu U2 un «Simple Minds» klons.

Nenoliedzami grupa koncertos izklausās pārliecinoši (lasi - jaudīgi, skaļi, tehniski precīzi), to apliecināja arī uzstāšanās «Positivus», bet vai šis plašais, episkais stadionroka skanējums no lielās skatuves jāpārnes arī ierakstu studijā? Diez vai.

Grupas līderis un solists Toms Smits (Tom Smith) apgalvo, ka šajā ierakstā centies panākt kaut ko līdzīgu «Arcade Fire» un «R.E.M.» skanējumam. Nu nezinu... Labākajā gadījumā šeit atrodami varbūt kaut kādi postpanka motīvi, bet kopumā visa šī jaunā albuma padarīšana ir diezgan sintētiska.

Editors «The Weight Of Your Love»
Editors «The Weight Of Your Love» Foto: Publicitātes foto

Albumā iekļautas arī pāris balādes ar bagātīgiem stīgu instrumentu aranžējumiem. Piemēram, falsetā dziedātā «What Is This Thing Called Love» varētu droši piestāvēt arī kādam televīzijas šova «X-Factor» censonim. Kopumā jau Iana Kērtisa (Ian Curtis) dziedāšanas maniere ir saglabājusies, bet ko tā dod, ja muzikālais pavadījums ir tik paredzams un tradicionāls.

Žēl, ka tā...

Izdošanas datums - 01.07.2013.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu