Imagine Dragons «Night Visions» (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Instagram

Viena no festivāla «Positivus» šā gada «karstākajām» grupām noteikti ir «Imagine Dragons». Šā Lasvegasas kolektīva pirmais lielais albums «Night Visions» jau gandrīz gadu uzturas ASV pieprasītāko ierakstu «Billboard 200» topā, ar katru nedēļu arvien pārliecinošāk tuvodamies virsotnei (šonedēļ, piemēram, 4.vieta). Pārdoti jau vairāk nekā miljons albuma kopiju. Šo panākumu pamatā ir vairāki faktori, taču, manuprāt, būtiskākais - grupa prasmīgi savā mūzikā sakompilējusi pēdējo desmit gadu topos pārbaudītas poproka klišejas.

Imagine Dragons «Night Visions»

(Interscope)

6/12

Nav šaubu, «Positivus» rīkotāji šajos spiedīgajos Eiropas festivālu konkurences apstākļos ir veiksmīgi uzlikuši pareizo likmi uz «Imagine Dragons» kārts. Lai arī grupas albums izdots vēl pagājušā gada rudenī, tā pa īstam tas ieskrējies tikai šogad, un šobrīd «Imagine Dragons» ir viena no pasaulē aktuālākajām poproka grupām, kuras dziesmas, starp citu, atskaņo arī gandrīz visi šejienes radio - sākot ar SWH, beidzot ar EHR. Līdzīgi popularitātes viļņa virsotnē pirms diviem gadiem tika uzmesti Losandželosas puiši «Foster The People» ar melodisko vasaras hitu «Pumped Up Kicks». Jau piemirsies, vai ne? Domāju, ka līdzīgi pēc gada būs ar «Imagine Dragons».

Vēl par labu «Imagine Dragons» runā grupas dzīvās uzstāšanās - tās ir vērstas uz publiku, gana profesionālas un pareizi uzbūvētas no dramaturģijas viedokļa. Spēcīgs ir arī vīrišķīgais 25 gadus vecā solista Dena Reinoldsa (Dan Reynolds) vokāls, kas liekams blakus Braiena Adamsa, Brūsa Springstīna u.c. roka kungu mazliet piesmakušajam, zemajam baritonam.

Problēmas sākas ar studijas ierakstu.

Ar katru plates dziesmu grupas muzicēšanas stils strauji mainās, lēkājot no viena aktuāla žanra uz citu.

Rodas sajūta, ka grupa vēlas izpatikt visiem - gan dabstepa («Radioactive»), gan mačo («Nickelback») roka («It's Time»), gan «The Killers» («Hear me»), gan «Onerepublic» poproka («Demons»), gan kantri roka («Every Night») faniem.

Šajā platē ir teju viss, kas pēdējos desmit gadus ir bijis topā. Trūkst tikai Deivida Getas bītu un Lil Veina deklamācijas.

Imagine Dragons "Night Visions"
Imagine Dragons "Night Visions" Foto: Publicitātes foto

Pats Reinolds pie savām muzikālajām ietekmēm min «Coldplay» un Londonas folkroka apvienību «Mumford & Sons». Varbūt tieši «mamfordu» ietekmē uz skatuves uzstiepts milzīgs japāņu taiko bungu toms «Monster truck» auto riepas diametrā.

Taiko bunga pirms grupas koncerta gaida savu iznācienu
Taiko bunga pirms grupas koncerta gaida savu iznācienu Foto: instagram

Īsumā par vēsturi. Grupa sāka formēties 2008.gadā, piedalījusies dažādās «Battle of Bands» sacensībās, kurās tiek noskaidrota «labākā grupa», līdz ansambli pamanīja lielie izdevēji. Pirmie lielie panākumi datējami ar pagājušogad izdoto mazalbumu «Continued Silence» un dziesmu «It's Time» (skat. video). Lielu lomu skaņdarba popularizēšanā nospēlēja populārais seriāls «Glee», kurā dziesma tika nodziedāta (skat. video). 2012. gada vasarā ar skubu puiši ķērās klāt ilgspēlējošās plates ierakstam, sametot visu, kas grupas pastāvēšanas laikā radies un kopā ar britu hiphopa producentu Alex Da Kid (Eminem, Nicky Minaj, Rhianna) un amerikāņu kolēģi Brendonu Dārneru (Brandon Darner) Nevadas studijā «Studio at the Palms» albums arī tika iemūžināts.

Rezumējot, koncertu Salacgrīvā noteikti iesaku apmeklēt, lai redzētu, kas tad šobrīd Amerikā ir topā, bet albumam gan naudu var droši netērēt.

Izdošanas datums - 04.09.2012.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu