Neko Case «The Worse Things Get, The Harder I Fight, The Harder I Fight, The More I Love You» (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kanādas alternatīvā kantrī dziesminiece un kaismīga dzīvnieku tiesību aizstāve Niko Keisa (Neko Case) pēc četru gadu pauzes atgriežas ar savu personiskāko ierakstu «The Worse Things Get, The Harder I Fight, The Harder I Fight, The More I Love You». «Ir dīvaini secināt: man ir 42 un es esmu viena - nav ne bērnu, ne ģimenes. Mēģināju šos gadus analizēt, kāpēc tas tā ir sanācis, un secināju, ka pati apzināti to esmu izvēlējusies,» kādā intervijā atklāj rudmatainā Keisa.

Neko Case «The Worse Things Get, The Harder I Fight, The Harder I Fight, The More I Love You»

(ANTI-)

8/12

Šo vientulības tēmu ilustrē arī albumā iekļautā vācu dziedātājas Niko (Nico) dziesmas «Afraid» kaverversija. «You are beautiful and you are alone,» dzied Keisa.

Jaunais albums seko dinamiskajam 2009. gada ierakstam «Middle Cyclone», kas bija gan komerciāli veiksmīgs, gan ar divām «Grammy» balvas nominācijām godināts, un muzikāli turpina melodiska alternatīvā kantri muzikālo kursu. Būtiski mainījies ir tikai saturs - albums ir restrospektīvs, analītisks, uz iekšu vērsts galvenokārt lēnu, apcerīgu dziesmu apkopojums. Šis noteikti ir atklātākais un personiskākais no visiem sešiem Keisas soloalbumiem.

Arī šis albums ierakstīts Keisas Vermontas 40 hektāru lielajā lauku īpašumā, savulaik pamestā fermā, kuru dziedātāja labiekārtojusi, pārbūvējot saimniecības ēku, - iebūvēta koka grīda, maza skatuvīte.

The Worse Things Get, The Harder I Fight, The Harder I Fight, The More I Love You
The Worse Things Get, The Harder I Fight, The Harder I Fight, The More I Love You Foto: Publicitātes foto

Ierakstu producējis viens no atzītākajiem pēdējo desmit gadu skaņas arhitektiem Takers Mārtins (Tucker Martin), kas strādājis ar «The Decemberists», «R.E.M.», «My Morning Jacket», «Spoon», «Camera Obscura» u.c.

Kā fona vokāliste platē dzirdama Kelija Hogana (Kelly Hogan), bijusī grupas «The Rock*A*Teens» dalībniece, piepalīdzējis arī M. Vords (M. Ward, jeb Mets Vords), «New Pornographers» kolēģis AC Newman u.c.

Izcila, ne ar vienu citu nesajaucama balss un labs, emocionāli iedarbīgs ieraksts.

Izdošanas datums - 03.09.2013.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu