Jake Bugg «Shangri La» (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nepieklājīgi jaunā Notingemas folkroka dziedātāja Džeika Baga (Jake Bugg) dzīvē viss notiek ļoti strauji. Knapi gadu pēc debijas plates izdošanas, kas iekaroja UKtop40 augstāko pozīciju, jauneklis devies uz Malibu, Kalifornijā pie slavenākā mūzikas industrijas bārdaiņa Rika Rubina (Rick Rubin), lai ierakstītu otro plati, kuru par godu Rubina studijas lokācijai nodēvējis par «Shangri La».

Jake Bugg «Shangri La»

(Mercury)

8/12

Rubins, būdams roka cilvēks, Džeikā atmodinājis rokzvaigzni, un jaunais albums skan nedaudz roķīgāk par Baga debijas albumu «Jake Bugg» (skat. recenziju).

Ieraksts skanējuma ziņā ir sterilāks, bez jebkādiem mākslīgiem plates sprakšķiem, turklāt vairāk uz alternatīvā roka pusi to pavilcis producents, pieaicinot, piemēram, «Red Hot Chili Peppers» bundzinieku Čedu Smitu (Chad Smith). Viņa rokraksts un bungu skanējums ir uzreiz atpazīstams.

Kopš «Oasis» ir izjukuši, «Kasabian» sapinušies savā meistarībā, «Arctic Monkeys» pārcēlušies uz ASV, tāda izteikta britu proletāriešu roka plakātzēna britiem nav bijis. Bags ar savu nedaudz bītlisko, nedaudz «galaherisko» tēlu un mūziku trāpījās īstajā laikā un vietā.

Jake Bugg "Shangri La"
Jake Bugg "Shangri La" Foto: Publicitātes foto

Protams, tas viss ir jau ir dzirdēts simtiem reižu: sākot ar 60. gadiem un nazālo Boba Dilana balsi, beidzot ar 90. gadu britpopu, īpaši «The La's» un «Cast» atzaru un noelroku, taču kaut kas simpātisks šajā jauneklī tomēr ir. Noskatieties kaut vai aktuālo «Slumville Sunrise» video, kurā Bags tēlo parastu gīzeri (vai pats sevi), kurš cenšas izlīgt ar savu grūto draudzeni un par katru cenu sakārtot savu dzīvi.

Reālajā dzīvē Bags šos mēnešus daudz laika pavadījis dažādās modes skatēs kopā ar draudzeni modeli (nu jau bijušo) Kāru Delavīnu (Cara Delevingne) un dziesmu rakstīšanai laiku veltījis arvien mazāk. Tas jūtams arī šajā albumā - tas ir mazliet sasteigts, dziesmu atlase nav bijusi tik veiksmīga kā debijas platē.

Labākā dziesma - «Messed Up Kids»

Džeiks un Riks apspriež ieraksta gaitu
Džeiks un Riks apspriež ieraksta gaitu Foto: Publicitātes foto

Izdošanas datums - 18.11.2013.


Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu