Britney Spears «Britney Jean» (11)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Es iesvaidīšos ar smaržām un iezīmēšu savu teritoriju,» apmēram šādi 32 gadus vecā popmūzikas zvaigzne Britnija Spīrsa (Britney Spears) dzied aktuālajā singlā «Perfume», kas ņemts no nule klajā laistā, šķiet, šogad pēdējā lielā pop albuma «Britney Jean».

Britney Spears «Britney Jean»

(RCA)

6/12

Ja runājam pārnestā nozīmē, tad popa princeses Britnijas teritorija jau vairākus gadus cieš nopietnus zaudējumus, muzikālās zemes platības laiku pa laikam iekaro citas princeses - Riana, Lēdija Gāga, Teilore Svifta, Mailija Sairusa utt. Arī inteliģentās popmūzikas flangā rosās vairākas spilgtas jaunās zvaigznes - Lorde, Skaja Fereira, Čārlija XCX.

Britnijai nav viegli. Viņa galu galā nav izcila komponiste, nav oriģinālu dziesmu tekstu autore, nav vairs arī nekāda jaunā, spriganā dejotāja... būtu tā kā laiks kaut ko mainīt.

Diemžēl ar jauno plati «Britney Jean» Spīrsa nesper nekādus radikālus soļus, viņa neko būtiski nemaina un pieturas pie pārbaudītām vērtībām. Proti, pieaicina pāris top producentus (Viljams Orbits, Diplo, will.i.am), pāris top dziesmu autorus (Sia) un piedāvā mums kārtējo sintētiskās popmūzikas ledeni.

Britney Spears «Britney Jean»
Britney Spears «Britney Jean» Foto: Publicitātes foto

Jau tagad skaidrs, ka šāds solis ir kļūda. Zināms, ka pirmajā nedēļā albums ASV varētu tikt pārdots, kā liecina mūzikas un video pārdošanas apjomu izsekošanas sistēmas «Nielsen SoundScan» dati, vien aptuveni 115 000 kopiju (tas ir ļoti maz Britnijas mērogiem), un arī saturiski šis albums nekādu lielo kritiķu mīlestību nav izpelnījies. Mūzikas portāls «Metacritic», kurš apkopo pasaules lielāko mūzikas izdevumu recenzijas un to vērtējumus, pagaidām, balstoties uz 18 profesionālām recenzijām, izrēķinājis vidējo «MDNA» vērtējumu. Šobrīd tas ir aptuveni 5/10. Diez kas nav...

Komerciālo datu līkne ir šāda. 2011. gada plate «Femme Fatale» (skat. recenziju) pirmajā nedēļā startēja ar 276 000, bet 2008. gada «Circus» ar 505 000 kopijām.

Lai arī pati Britnija jauno plati dēvē par vispersoniskāko (tas esot albums par popzvaigznes vientulību), tā saturiski ir viena liela klišeja.

Kā viesmūziķi Spīrsas astotajā albumā piedalās «will.i.am», reperis «T.I.» un Spīrsas jaunākā māsa Džeimija Lina (Jamie Lynn).

Viena laba dziesma tomēr albumā ir atrodama. Tā ir pati pirmā - Viljama Orbita līdzproducētā «Alien».

Laiks kaut ko mainīt, Britnij!

Izdošanas datums - 03.12.2013.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu