Suzanne Vega «Tales from the Realm of the Queen of Pentacles» (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ir pagājuši septiņi gadi, kopš Suzena Vega (Suzanne Vega) mūs priecēja ar jaunām dziesmām, tāpēc teiciens «labs nāk ar gaidīšanu» šoreiz ir tieši vietā.

Suzanne Vega «Tales from the Realm of the Queen of Pentacles»

(Amanuensis Productions)

8/12

Suzena Vega, iespējams, daudziem vēl joprojām asociējas ar veco labo astoņdesmito gadu hitu «Luka». Tā tas varētu būt. Tieši šī dziesma iecēla jauno folkmūziķi saulītē un, kā izrādās, nodrošināja Vegai ne tikai komerciālus panākumus, bet arī labu reputāciju. Ir pagājuši 26 gadi, un pavisam jauna mūziķu paaudze Vegu intervijās min kā vienu no savām ietekmēm. Slavenā Adele teikusi, ka dziesma «The Queen and the Soldier» atstājusi uz viņu milzīgu iespaidu, Skaja Fereira (Sky Ferreira), Bejonsē jaunākā māsa Solanža (Solange), «Danger Mouse», «Blood Orange» u.c. min Vegu starp saviem iecienītākajiem mūziķiem.

2014. gads, kad atkal modē ir folks («Mumford and Sons», Laura Mārlinga), ir īstais brīdis, lai Vega atgrieztos ar jaunu plati. To šī 54 gadus vecā amerikāņu dziesminiece arī paveikusi. Jaunais albums, ko izdod pati Vega (pirms pieciem gadiem viņa nodibināja pati savu izdevniecību «Amanuensis Productions»), ir brīnišķīgs, melodisks ieraksts labākajās Vegas tradīcijās. Ir arī pārsteigums – repera «50 Cent» dziesmas «Candy Shop» sampls.

Ieraksts seko četru disku projektam, kuros viņa no jauna aranžēja un interpretēja pati savas dziesmas.

Savukārt pēdējais oriģinālmūzikas albums «Beauty & Crime» datējams ar 2007. gadu.

Jaunā albuma centrālā tēma ir ķermeņa un gara - materiālās un garīgās pasaules savstarpējā mijiedarbība, savukārt muzikāli tas pieturas pie Vegas akustiskā popfolka formulas ar pāris skaļākiem elektrisko ģitāru dekoriem. Viena no dziesmām «Song of the Stoic» saturiski turpina stāstu par zēnu vārdā Luka.

«Ja Luka būtu izaudzis par vīrieti un strādātu, piemēram, par roudiju, tad šis būtu viņa stāsts,» skaidro Vega.

"Tales from the Realm of the Queen of Pentacles"
"Tales from the Realm of the Queen of Pentacles" Foto: Publicitātes foto

Dziesmā «I Never Wear White» («Es nekad nenēsāju baltas drēbes»), viņa skaidro, kāpēc tik ļoti iecienījusi tumšus uzvalkus.

Plates pēdējā dziesma ir veltījums bijušajam Čehijas prezidentam Vāclavam Havelam.

Patīkama atkalsadzirdēšanās!

Izdošanas datums: 24.02.2014.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu