Lana Del Rey «Ultraviolence» (10)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sieviešu sadaļa TVNETā ir viena no populārākajām, un tas nav nekāds brīnums. Attiecības, drāma, grēku izsūdzēšana, padoma prasīšana... tas viss tur ir atrodams. «Kad attiecībās pazūd sekss... pieci iemesli!», «Kāpēc iemīlējušies vīrieši velk garumā», «Viņa mani piekrāpa ar savu fitnesa treneri...» u.c. šādi virsraksti ir lasītāko rakstu galvgalī. Nolēmu, ka Mūzikas sadaļai jātur līdzi - vismaz vienreiz jāuzraksta albuma recenzija, kas varētu kaut vai daļēji konkurēt ar šādiem attiecību rakstiem.

Lana Del Rey «Ultraviolence»

(Interscope / Polydor)

7/12

Lana del Reja jeb «gangster Nancy Sinatra», kā viņu nodēvējuši kritiķi, acīmredzot pieder pie tiem māksliniekiem, kas vai nu ļoti patīk, vai tieši otrādi - nepatīk. Dziedātāja pirms pāris gadiem strauji uzšāvās popmūzikas elitē ar brīnišķīgo singlu «Video Games», taču kopš lieliskā albuma «Born to Die» (skat. recenziju), ko jūtu karstumā iekļāvu TVNET top10 gada labāko albumu sarakstā, attiecības ar šo savdabīgo dīvu man vairs nav veidojušās tik gludi.

Pirmais attiecību pārbaudījums, ja tā var teikt, bija pagājušā gada koncerts Rīgā (skat. foto). Lai arī Lana patīkami pārsteidza un dziedāja gana tīri (kritiķi pirms tam pamatīgi kritizējuši Lanas netīro dziedājumu), arī pavadošā grupa bija līmenī un dziesmas bija labas, pēc koncerta mājās neaiznesu nekādas emocijas. Nejutu nedz kādu emocionālu piepildījumu, pozitīvu lādiņu, nedz arī pilnīgi pretēji - vilšanos. Koncerts mani atstāja pilnīgi vienaldzīgu. Tukšs šāviens. Jūtas bija pazudušas...

Acīmredzot šī sastapšanās pieredze klātienē manās un Lanas attiecībās bija lūzuma punkts - krīzes sākums, pēc kura sekoja lēna virzība pretī bezdibenim. Jaunā albuma promo aktivitātes - melnbaltie retro stila foto, mākslīgi veidotais noslēpumainības plīvurs (viss tas pats, kas ar pirmo plati) ar katru dienu šo krīzi tikai padziļināja. Kā attiecībās laulāto starpā, kad pēc daudziem gadiem acīs sāk krist ikdienišķi sīkumi, kuriem agrāk netika pievērsta uzmanība, arī Lanas mūzikā, tēlā un balsī sāku saskatīt trūkumus. Lanas nedaudz infantilais, pārspīlēti erotizētais un viegli ņaudošais dziedājums sāka kaitināt. Turklāt pie apvāršņa parādījās jauna sieviete - cita dziedātāja, kas lieliski sapludināja hiphopa estētiku ar liriskām melodijām. Viņas vārdu neatklāšu, lai viņu pasargātu no Lanas dusmām.

Foto: Publicitātes foto

Kā lai pamodina pazudušās jūtas? Vai ir vērts?

Vairākas reizes mēģināju iemīlēties jaunajās Lanas dziesmās, taču nesekmīgi. Nelīdz arī fakts, ka albumu producējis talantīgais Dens Auerbahs (Dan Auerbach), viens no šā brīža populārās amerikāņu blūzroka apvienības «The Black Keys» dalībniekiem.

Vai varat padalīties ar padomu, kā lai rīkojos šajā situācijā? Esmu apjucis.

Paldies!

Vīrietis, 36 gadi.

Izdošanas datums - 16.06.2014.


Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu