Ariana Grande «My Everything» (17)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: twitter.com

Piektdienas vakarā iemetam aci aktuālajā top40 mūzikas lauciņā. Jau ilgāku laiku ar vairākiem skaņdarbiem tur saimnieko 21 gadu vecā, bet vizuāli smalkā (viņas augums tikai 1,55 m) itāļu izcelsmes amerikāņu popzvaigzne un aktrise Ariana Grande. Tādi singli kā «Problem», «Break Free» un «Bang Bang» ir uzmetuši jauno dziedātāju nebijušos popularitātes augstumos. Kā tas sākās?

Ariana Grande «My Everything»

(Republic) 8/12

Sākas jau agrā bērnībā, kad talantīgā meitene sāk pievērsties mūzikai un aktiermākslai. Ariana (pilnajā vārdā Ariana Grande-Butera) dzimusi saulainajā Bokaratonas pilsētā, Floridā uzņēmējas Džoanas Grandes un grafiskā dizainera Edvarda Buteras ģimenē. Viņas vārds aizgūts no animācijas seriāla «Felix the Cat», kurā darbojās varone - princese Oriana. Agros pusaudža gados viņa daudz dziedājusi, līdz 2008. gadā, būdama 15 gadus veca, ieguva lomu Brodvejas mūziklā «13». Arianas tēlojums un dziedājums novērtēts atzinīgi, un jauno meiteni vērīgi skauti uzaicina filmēties kanāla «Nickelodeon» seriālā «Victorious». Atšķirībā no mazliet vecākās Mailijas Sairusas, kura savā seriālā «Hannah Montana» bija galvenā varone, Ariana seriālā spēlē otrā plāna lomu, taču tas netraucē veiksmīgi izmēģināt spēkus mūzikas industrijā.

Kā intervijās atklāj Ariana, filmēšanās sākusi viņu nogurdināt un viņas skats arvien vairāk vērsās mūzikas karjeras virzienā. Tikai loģiski. Arianas spēcīgo balsi jau ar pirmajiem singliem mūzikas kritiķi sāka salīdzināt ar pašu Meraiju Keriju (Mariah Carey).

Arī pirmā lielā uzvara ilgi nav jāgaida, un jau ar pagājušā gada debijas albuma «Yours Truly» galveno hitu «The Way» Ariana uzšaujas virsotnē. Tiesa, panākumiem tiek piemesta arī neliela darvas karote, kad Ariana tiek iesūdzēta tiesā par plaģiātismu, proti, «The Way» sākumā reperis Maks Milers deklamē tieši tādu pašu tekstu, kāds dzirdams 1972. gada «The Jimmy Castor Bunch» dziesmā «Troglodyte (Cave Man)».

Kopumā dziedātājas pirmā plate daudz citē deviņdesmito gadu romantisko R&B, pie ietekmēm minot to pašu Meraiju, arī Vitniju Hjūstoni (Whitney Houston) un Kristīnu Agileru (Christina Aguilera). Lai pietuvotos savu elku ierakstu skanējumam, producenta krēslā sēdināts pats Beibifeiss (Kenneth «Babyface» Edmonds), kurš sapelnījis savu kapitālu vēl tad, kad ierakstu industrija par pārdoto albumu tirāžām sūdzēties nevarēja.

Foto: twitter.com

Uz karstām pēdām pēc debijas plates gatavots jauns albums, un jau ar pirmo jaunā ieraksta «My Everything» vēstnesi «Problem» - duetu ar austrāliešu reperi Igiju Azeliu - viss «saslēdzas». Dziesma kļūst par vienu no šīs vasaras supergrāvējiem. Taisnības labad jāsaka, ka to sacerējusi profesionāļu komanda un producējis «karstās rokas» īpašnieks, zviedru producents Karls Johans Šusters, plašāk pazīstams kā «Shellback». Ariana tikai smuki nodziedājusi un smuki nofilmējusies klipā. Dziesmas pamatā monotona saksofona tēma, vidēja tempa bīts un čukstoša deklamēšana: «I got one less problem without ya.»

Noskaties video, kurā Ariana ietekmējusies no Džeinas Fondas un 1968. gada filmas «Brabarella».

Jaunais albums

«My Everything» ir komandas darbs - industrijas šā brīža veiksmīgāko deju mūzikas producentu kolektīvs centies radīt jaunu popmūzikas superzvaigzni.

Ar saviem plusiem un mīnusiem. Vienu dziesmu Arianai palīdzējis sacerēt «One Republic» līderis Raiens Teders, vienu Deivids Geta, vienu Rodnijs Džerkinss (Rodney Jerkins) utt. Šur tur izmantoti arī sampli. Piemēram, «Break Your Heart Right Back» dzirdams Notorious B.I.G. dziesmas «Mo Money Mo Problems» fragments un īpaši klasiskais Naila Rodžersa ģitāras rifs no Dianas Rosas dziesmas «I'm Coming Out».

Blakus pāris dejiskiem skaņdarbiem, no kuriem spēcīgākais ir Krievijā dzimušā dīdžeja Zedd (Antona Zaslavska) producētais «Break Free» (skat. video), kopējā albuma noskaņa ir liriska. Tieši balādēs Arianas balss atplaukst un ieskanas tiešām gluži kā agrīnajos Meraijas ierakstos, taču, nonākot līdz albuma pēdējam akordam, nepamet sajūta, ka šis ieraksts tomēr ir nedaudz mākslīgi uzkonstruēts...

Blakus producentu armijai albumā piedalās arī vairāki viesmākslinieki. Redzamākā, protams, ir blondā repere Igija Azelia, taču bez dāmām (bonusdziesmā ir arī Nikija Mināža un Jessie J) Arianai palīdz vairāki hiphopa spīdekļi (A$AP Ferg, The Weeknd, Childish Gambino). Viens no tiem - «Big Sean» - esot viens no Arianas labākajiem draugiem, un bulvārpresē jau baumo, ka dziedātāju un reperi vieno kas vairāk nekā mūzika. Šo stāstu atstāšu šķetināšanai «Sejām».

Popmūzikā katru gadu ir nepieciešamas jaunas asinis, un Arianas ienākšana, manuprāt, tiešām nav tas sliktākais notikums. Arianai ir gaume - viņas muzikālie favorīti ir Imodžīna Hīpa (Imogen Heap) un «India Arie», un Ariana tiešām VAR nodziedāt.

Labākās dziesmas: «Break Free», «Problem» un «One Last Time».

Izdošanas datums - 22.08.2014.

Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu