Ceļā uz lielo slavu - Charli XCX «Sucker»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Par šā gada vienu no popmūzikas sensācijām - britu dziedātāju «Charli XCX» (Charlotte Emma Aitchison) rakstījām jau 2011. gadā (toreiz meitenei bija 19), kad «uz radara» izcēlām dziesmu «Stay Away». Pagājuši ir tikai trīs gadi un Čārlijas vārdu šodien zina teju ikviens. Šis gads dziedātājas dzīvē bijis ārkārtīgi intensīvs un notikumiem bagāts - no šaurā lokā zināmas alternatīvā popa zvaigznes dziedātāja šogad uzšāvusies līdz superzvaigznes statusam, uzstādamās populārākajos ASV tv sarunu šovos (sestdien arī SNL), «Billboard» un «MTV» balvu ceremonijās.

Charli XCX «Sucker»

(Asylum)

9/12

«I never thought I'd be living in the USA, doing things the American way,» («Es nekad nebiju domājusi, ka dzīvošu ASV, un darīšu lietas kā amerikāņi») 22 gadus vecā popzvaigzne dzied pancīgajā dziesmā «London Queen», kas iekļauta jaunajā platē «Sucker».

Tik tiešām, vēl pagājušogad Čārlija XCX (XCX nozīmē «Kiss Charli Kiss») uzstājās Salacgrīvas «Positivus» festivālā (ne jau uz lielās skatuves), un bija brīvi pieejama intervijām un kopbildēm ar žurnālistiem (lasi TVNET interviju ar Čārliju). Arī viņas debijas albums (skat. recenziju) neguva tik plašu popularitāti, un tikai retais prognozēja, ka jau pēc gada šī dziedātāja kā komēta uzšausies popmūzikas Olimpā.

Pateicoties zviedru meiteņu dueta «Icona Pop» grāvējam «I Love it», kura autore ir tieši Čārlija (viņa pati nolēma to neieskaņot), viņu uzmeklēja reperes Igijas Azelias (Iggy Azalea) komanda un piedāvāja sadarboties. Rezultātā tapa viens no šā gada karstākajiem vasaras supergrāvējiem «Fancy», kas par jauno britu meiteni ieinteresēja arī Amerikas publiku. Seko romantiskās drāmas «The Fault in Our Stars» («Vainīgas ir zvaigznes») skaņu celiņā iekļautās dziesmas «Boom Clap» neticamie panākumi, un rau - Čārlija jau sestdien uzstājās vienā no populārākajiem amerikāņu šoviem «Saturtday Night Live».

Sucker
Sucker Foto: Publicitātes foto

Lai kaut kā sabalansētu jauniegūtu sīrupsaldo slavas spozmi ar kvalitatīvu mūziku, jaunajā albumā Čārlija pievērsusies pankrokam (kā ietekme tiek minēta grupa «Ramones») un sešdesmito gadu franču meitiņu «yé-yé pop» (Jacqueline Taieb, Sylvie Vartan) estētikai. Blakus šiem diviem jauninājumiem platē dzirdamas arī Čārlijai raksturīgās astoņdesmito gadu popmūzikas ietekmes (tas pats «Boom Clap» un īpaši «Doing It») un stampājošie «I Love it» bīti («Sucker», «Break The Rules»). Šur tur ieskanas arī alternatīvā roka dekorācijas - «Breaking Up» balstās uz teju Džoanas Džetas ģitāras rifa, «Gold Coins» ļoti atgādina «Sleigh Bells», bet «Hanging Around» tapis kopā ar «Weezer» solistu un popmūzikas formulu pētnieku Riversu Komo (Rivers Cuomo).

Čārlija intervijās bieži uzsvērusi, ka mūziku redz krāsās. «The Cure» dziesmas viņa, piemēram, redz violetā krāsā, bet savu albumu viņa raksturo kā sarkanu un rozā. «Sucker» tiešām ir spilgts un muzikāli ugunīgs gluži kā pati Čārlija. Vai šī slavas un milzīgās atbildības liesma turpinās degt tik spoži arī turpmāk, laiks rādīs. Šobrīd Čārlija ir neapturama!

Labākās dziesmas: «Boom Clap» un «Doing It»

Starp citu, Čārliju vaigā mūsu pusē varēsim redzēt vēlreiz - 15. martā «Arēnā Rīga» viņa iesildīs Keitiju Periju (Katy Perry).

Izdošanas datums: 15.12.2014.

Īss bio

Dzimusi Hertfordšīrā, Anglijā, stundas braucienā no Londonas, Čārlija jau 14 gadu vecumā sāka sacerēt pati savas dziesmas, ietekmējoties no Britnijas Spīrsas un Avrilas Lavinjas. Pēc divu gadu rosīšanās gatavs bija arī pirmais albums «14», ko finansiāli ierakstīt meitai palīdzēja tētis un mamma. Tiesa, šis ieraksts oficiāli izdots tā arī netika. Jaunā māksliniece turpināja muzicēt, publicēt savas dziesmas internetā (MySpace), līdz tiek ievērota un nonāk Londonas reiva klubu sabiedrības aprindās. Tā solīti pa solītim arī sāk tapt 2013. gadā izdotais albums «True Romance», kurā atsevišķas dziesmas pat sacerētas pirms četriem vai pat pieciem gadiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu