TVNET 2014. gada albums: 8. vieta - Steve Reich «Radio Rewrite»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Tradicionālais TVNET Mūzika top10 veidots, gan ņemot vērā pasaules mūzikas kritiķu vērtējumus (tas piedod zināmu objektivitāti), gan manis paša subjektīvo skatījumu. Katru dienu līdz pat 31. decembrim publicēsim vienu no gada desmit labākajiem mūzikas albumiem. Aizvakar startējām ar 10. vietu (skat. resursus), vakar ar 9., bet Ziemassvētkos turpinām ar vietu numur numur 8. Savā ziņā svētkiem atbilstoša mūzika...

Steve Reich «Radio Rewrite»

(Nonesuch Records)

10/12

Amerikāņu komponists Stīvs Reihs (Steve Reich) bija patīkami pārsteigts, kad 2011. gadā Krakovas «Sacrum Profanum» mūzikas festivālā viņa kompozīciju «Electric Counterpoint» (sākotnēji to ieskaņojis Pets Metīni) savdabīgā veidā atskaņoja grupas «Radiohead» ģitārists Džonijs Grīnvuds (Jonny Greenwood).

Steve Reich «Radio Rewrite»
Steve Reich «Radio Rewrite» Foto: Publicitātes foto

Rezultātā cienījamais vīrs tīmeklī uzmeklēja «Radiohead» ierakstus, no kuriem dziesmas «Jigsaw Falling into Place» un «Everything in Its Right Place» viņam īpaši iekrita sirdī, un uz to bāzes sacerēja pats savu opusu «Radio Rewrite».

Šogad «Radio Rewrite» izdots taustāmā formātā, un ir spilgts apliecinājums tam, ka klasiskā mūzika un rokmūzika spēj sadzīvot zem viena jumta.

Lai Reiha kungs pats pastāsta par savu iepazīšanos ar Grīnvudu un «Radiohead» daiļradi (skat. video).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu