Nite Fields «Depersonalization»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ja Valentīndienā negribas sēdēt pie televizora, skatoties kādu puņķainu romantisko filmu, ir iespēja doties uz vienu no Vecrīgas rokklubiem, kur sestdienas vakarā uzstāsies kāda interesanta apvienība no Austrālijas, kura pie savām ietekmēm «Facebook» lapā min tautieti, «INXS» solistu Maiklu Hačensu, turklāt «ar cilpu ap kaklu» («Michael Hutchence on a rope»).

Nite Fields «Depersonalization»

(Felte)

8/12

Dzīvās mūzikas klubu dzīve Rīgā pēdējos gados balstās uz trim vaļiem - «Nabaklab», «Melnā piektdiena» un «Depo». «Melnajā piektdienā» koncerti (galvenokārt smagās mūzikas) nenotiek katru nedēļas nogali, taču «Nabaklab» un «Depo» tomēr cenšas nodrošināt mūsu galvaspilsētas naktsdzīvi ar dzīvās mūzikas devu puslīdz regulāri. Reizēm šajos klubos iegriežas arī kādi slavenāki vārdi, piemēram, pavisam drīz «Nabaklab» uzstāsies komponiste un māksliniece, bijusī «Swans» dalībniece Džarbo (Jarboe) un vācu grupas «Einstuerzende Neubauten» ilggadējais basģitārists Aleksandrs Hake (Alexander Hacke). Savukārt «Depo» jau sestdien, 14. februārī, viesosies jaunā austrāliešu drīmpopa apvienība «Nite Fields» par kuras debijas plati atzinīgus vārdus teicis nozīmīgais alternatīvās mūzikas medijs «Pitchfork».

Mūzikas kritiķi visi kā viens šo grupu dēvē par pēdējos gados atkal aktualizēto jauno gotu («Trust», «The Horrors», Zola Jesus) kustības piemēru, kura saknes meklējamas astoņdesmito gadu pirmajā pusē, kad aktīvi darbojās leģendārā izdevniecība 4AD*.

Foto: Publicitātes foto

Grupas debijas plate «Depersonalization» (uzreiz rodas asociācijas ar «The Cure» albuma nosaukumu «Disintegration») tiešām uzjundī atmiņā kaut ko no agrīnajiem «House of Love», «New Order» vai «Jesus and the Mary Chain». Dziedātāja Denija Venzina (Danny Venzin) piesmakušais baritons un dziedāšanas maniere nu ļoti atgādina «JATMC» Džimu Reidu (Jim Reid). Arī ritma sekcija vietām (piemēram, «Come Down») ir gluži kā no «Psychocandy». Reverbrētās ģitāras un bungmašīnas piesitieni savukārt citē «Cocteau Twins» - vienu no gotiskā popa izcilākajām grupām.

«Es dodos naktī, nekas nenotiek, bet arī nekas ir kaut kas,» nolemta cilvēka intonācijā dzied Venzins, kurš ierakstā skar vilšanās, norobežošanās, emocionālas izšķīšanas tēmas. Viņš, starp citu, dzimtajā Brisbenā (3. lielākā pilsēta Austrālijā) izveidojies ierakstu izdevniecību «Lost Race», kas specializējas «nepopulāras mūzikas izdošanā no Austrālijas».

Lai arī tikai 35 minūtes garš (kopā deviņas dziesmas, no kurām divas instrumentālas), šis debijas ieraksts izskan kā viens vesels un droši liekams «uz atkārtot» vēl un vēl.

Recenzijas par albumu šeit:

«Depo» sestdienas vakarā uzstāsies arī pašmāju noizroka grupa «Chomsky Chess Club» un pašmāju indīroka apvienība SVEMA (Светочувствительные материалы).

www.facebook.com/svemamusic

* Britu neatkarīgās mūzikas izdevniecība, kas dibināta 1979. gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu