«Nevainības gredzenā» desmit jaunas nākotnes popdziesmas

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pirms trīs gadiem, kad klajā nāca šā kanādiešu dueta «Purity Ring» debijas plate «Shrines», mūzikas kritiķi apvienības skanējumu raksturoja kā «nākotnes popmūziku» («future pop»). Savā ziņā viņiem bijusi taisnība, jo melodiskas dziesmas futūristisku hiphopa bītu pavadībā ar vieglu episku sintezatoru motīvu dekorācijām kaut vai tās pašas Lordes (Lorde) versijā nesen novērtētas «Grammy» līmenī.

Purity Ring «another eternity»

(4AD)

8/12

Pēc minētā debijas albuma (skat. recenziju) izdošanas un koncertiem dziedātāja un ansambļa skatuves tērpu dizainere Megana Džeimsa (Megan James) un trīs gadus jaunākais bītmeikers Korīns Rodiks (Corin Roddick) iepauzēja. Kā abi mūziķi stāsta intervijās, pusotru gadu viņi neko jēdzīgu nebija sacerējuši.

Jāsaka, ka arī ar «Shrines» tāda kopīga mūzikas radīšana nesanāca, jo abi darbojās katrs savā pilsētā, savā muzikālajā pasaulē, apmainoties ar idejām vien epastiski - Korīns sūtīja bītus ar muzikālo pavadījumu, bet Megana tiem virsū uzdziedāja savu melodiju. ««Shrines» gadījumā mēs katrs darījām savu lietu un tad vēlāk lipinājām visu kopā,» skaidro mūziķi.

Kad tomēr ledus sakustējies un abi nolēmuši ierakstīt jaunu albumu, tika pieņemts lēmums strādāt cieši kopā jau no pašiem dziesmu pamatiem.

Duets ieslēdzās Meganas Edmontonas miteklī un sāka ģenerēt idejas kopā.

Tiesa, būtiska kursa maiņa muzikāli nav jūtama, grupa vēlējās saglabāt jau esošo fanu bāzi un pārlieku neeksperimentēt. Taču saturiski dziesmu vārdi ir daudz personiskāki. «Teksti stāsta par to, kas ar mani noticis šos pēdējos trīs gadus,» atklāj Megana.

«another eternity»
«another eternity» Foto: Publicitātes foto

No muzikālā viedokļa «Purity Ring» ir tas pats mūsdienīgais hiphopa/R&B sakausējums ar tvīpopam (jeb vienkārši popmūzikai) raksturīgu, mazliet viendimensionālu dziedājumu, kuru krāsaināku padara autotjūna (balss korektors) plaša izmantošana. Korīna bīti kļuvuši drošāki, Meganas balss spēcīgāka, taču tas arī viss, kas nācis no jauna.

«Daudzi bungmašīnu bīti tapuši hiphopa ietekmē, iespējams, daudzi no mūsu faniem to nemaz nejūt, jo ikdienā neklausās hiphopu,» skaidro producents, piebilstot, ka jaunajā platē ietekmējies no tādiem bītmeikeriem kā Noah «40» Shebib un Mike WiLL Made It.

Ieraksti izklausās noslīpēti un precīzi, diemžēl dzīvais izpildījums (skat. video Seta Maiersa šovā), īpaši Meganas nedrošais, nestabilais vokāls tomēr mazliet iegāž duetu (baltās skaņu lampas gan ir efektīvas), iespējams, tādēļ par šo ansambli interese nav bijusi noturīga. Tā pati «Grimes» ir pāris soļus priekšā...

Labākās dziesmas - «Bodyache» un «Begin Again».

Izdošanas datums - 02.03.2015.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu