«Best Coast» Kalifornijas naktis

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ko tur liegties, astoņdesmito gadu beigu, deviņdesmito sākuma indīroka ģitāras skaņas ir vienmēr bijusi viena no manām lielākajām vājībām. Vēl tagad spilgti atceros, kā ar austiņām un kaut kādu ārzemju firmas (vai tas bija «Sony» vai «Phillips», neatceros) kasešu pleijeri «peldēju» pa deviņdesmito gadu Rīgas ielām, klausoties «Lush», «Throwing Muses», «Belly», «Linoleum» u.c. atmosfēriskā ģitārroka ansambļu ierakstus. Laikam jau tieši tāpēc sirdī iekritis arī jaunais «Best Coast» ieraksts «California Nights».

Best Coast «California Nights»

(Harvest)

8/12

Par «Best Coast» savulaik jau rakstīju, kad 2010. gadā grupa pietiekoši pamanāmi debitēja ar simpātisko plati «Crazy for You» (skat. recenziju).

Toreiz Betānijas Kosentino (Bethany Cosentino) un viņas bērnības drauga Boba Bruno (Bobb Bruno) mūzikā dominēja sērfroka notis, liekot neviļus piesaukt līdzīgi muzicējošas grupas («The Vivian Girls», piemēram).

Pēc otrā albuma «The Only Place» (2012), kurš man atmiņā kaut kā nav iespiedies (izņemot saulaino singlu «The Only Place»), šis trešais dueta darbs pārsteidz ar agresīvākiem ģitāras rifiem, nopulētāku producenta darbu (Wally Gagel), tiesa, Betānijas spēja sacerēt lipīgus piedziedājumus ir saglabājusies.

California Nights
California Nights Foto: Publicitātes foto

Skaidrs, ka agrīnā «lo-fi» skanējuma cienītāji būs vīlušies. Jaunā «California Nights» albuma auditorija potenciāli varētu būt tā pati, kas klausās (klausījās) «Weezer», varbūt pat «Hole» un tamlīdzīgās stadionu alternatīvā roka grupas. Starp citu, Betānija dzirdama jaunākajā «Weezer» platē duetā (dziesmā «Go Away») ar Riversu Komo... un tiešām, kuram gan nepatīk «Weezer»?

«California Nights» skan kā «Weezer», tikai ar meitenes vokālu. Tiesa, taisnības labad jāpiebilst, ka līdz nopietnai stadionu tūrei Betānijai vēl jāpaaugas - viņas dziedājums dzīvajā šobrīd pavisam nepārliecina.

Taču ieraksts skan vasarīgi, sulīgi un brāzmaini, īpaši tā pirmā puse. «Feeling Ok», «Fine Without You» un «Heaven Sent» var droši pievienot vasaras auto izlasei.

Izdošanas datums - 05.05.2015.


KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu