Slepkavas instinkts. «The Killers» solists gandrīz panāk «Vēlamo efektu»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau 2013. gadā, pēc «The Killers» albuma «Battle Born» izdošanas, grupas solists Brendons Flauerss (Brandon Flowers) paziņoja, ka karsti vēloties ierakstīt jaunu soloplati. Nu šis nodoms īstenots un desmit jaunas dziesmas apkopotas skaņuplatē «The Desired Effect» («Vēlamais efekts»).

Brandon Flowers «The Desired Effect»

(Island)

8/12

33 gadus vecais Flauerss savu radošo muskuli trenē regulāri - nemitīgi komponē, pieraksta dziesmu vārdus un piefiksē diktofonā jaunu dziesmu idejas. Lai nerastos neērta situācija, kad, tuvojoties jauna «The Killers» albuma ierakstīšanai, Flauerss pie grupas biedriem ierodas ar jau gatavām jaunām divdesmit dziesmām, tādējādi laupot radīšanas prieku citiem, viņš nolēmis izdot vēl vienu soloplati - ierakstu, kurā viņam nav jāielaižas kompromisos ar citiem grupas dalībniekiem. Jaunais albums seko 2010. gada debijas soloierakstam «Flamingo» (skat. recenziju), kas toreiz nodēvēts par godu dzimtās Lasvegasas «Flamingo Casino & Flamingo Road» vietām un ar tām saistītajām bērnības atmiņām. Starp citu, jaunā albuma veicināšanas intervijās Brendons jau atzinis, ka ar vīriem jau sācis domāt par jaunu «killeru» plati. Rokas klēpī salicis viņš nesēž ne mirkli...

Ar «The Desired Effect» Brendons devies dziļāk popmūzikas ūdeņos. Turklāt, lai paspilgtinātu pop estētiku, kā producentu pieaicinājis 34 gadus veco amerikāņu mūzikas producentu Arielu Rehtšeidu (Ariel Rechtshaid), kurš pēdējos gados ļoti veiksmīgi sastrādājies ar «Vampire Weekend», «Haim», Skaju Fereiru (Sky Ferreira), Čārliju XCX (Charli XCX) u.c.

Rehtšeids Brendona dziesmām piešpricējis astoņdesmito gadu dekorācijas, līdzīgi kā viņš izdarījis «Haim» māsu lieliskajā debijā. Viena no māsām Daniela, starp citu, spēlē bungas dziesmā «Lonely Town».

Foto: Publicitātes foto

Vispār šajā ierakstā Brendons savā Nevadas «Battle Born» ierakstu studijā sapulcinājis ļoti interesantu mūziķu kompāniju. Vairākās dziesmās dzirdama Ņujorkas nepieradinātās mūzikas kolektīva «The Dirty Projectors» dziedātājas Andželas Deradūrianas (Angel Deradoorian) balss, divās dziesmās taustiņus iespēlējis roka veterāns - «Grateful Dead» mūziķis Brūss Hornsbijs (Bruce Hornsby), dziesmā «Between Me and You» basu ieskaņojis Tonijs Levins (Tony Levin) - leģendārais Pītera Gabriela un «King Crimson» mūziķis.

Savukārt «Pet Shop Boys» dziedātāja balss sampls pie Brendona atceļojis ar telefona palīdzību - Nīls Tenants (Neil Tennant) vajadzīgo frāzi ierunājis un nosūtījis Brendonam, kurš to tālāk iedevis producentam, kurš attiecīgi to iestrādājis dziesmā «I Can Change». Tajā, starp citu, samplēts vēl kāds astoņdesmitajos gados zīmīgs vokāls un sintezatora rifs - 1984. gada «Bronski Beat» geju himna «Smalltown Boy».

Brendons ilgi dzinis rokā Džimiju Somervilu, lai saņemtu akceptu izmantot šo zīmīgo muzikālo fragmentu.

Viens no albuma skaistākajiem skaņdarbiem «Can't Deny My Love» tapis sadarbībā ar bundzinieku Darenu Beketu, senu Flauersa draugu, grupas «Ambulance Ltd» mūziķi. Dziedātājs kādā decembra dienā draugam piezvanījis un lūdzis, lai tas atsūta kādus bungu ritmus. Bekets savā telefonā bija izveidojis veselu arhīvu ar paša iespēlētiem dažādiem ritmiem un vairākus uzreiz Brendonam nosūtījis. Modernās tehnoloģijas... tā mūsdienās top dziesmas.

Vienā no dziesmām («Untangled Love») «killeru» DNS platē iestrādā arī «The Killers» bungu vīrs Ronijs Vanuči (Ronnie Vannucci, Jr.).

Saturiski šis varētu būt Brendona «attiecību albums», šur tur viņš pieskaras arī morāles, reliģijas tēmām («Natural Believer,» viņš dzied dziesmā «Dreams Come True»), taču kopumā jau nekas šo precēto mormoņu vīru ar pāris miljoniem bankas kontā neuztrauc, un pārsteidzošas atklāsmes jūs šajā platē droši varat negaidīt.

Flauersa spēja sacerēt episkus, līdzi dziedamus skanīgus piedziedājumus nekur nav pazudusi - tādu šajā albumā netrūkst. Netrūkst arī dīvainu rokenrola klišeju («Diggin' Up The Heart» izklausās kā «Status Quo»), kas nolaiž «Can't Deny My Love» augstu pacelto latiņu, tomēr kopumā «Vēlamais efekts» ir gana kvalitatīvs popmūzikas ieraksts ar vieglu roka piesitienu.

Labākās dziesmas: «Can't Deny My Love» un «Lonely Town».

Izdošanas datums - 19.05.2015.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu