CD: Young Thug «Barter 6»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jā, jā, zinu - šis nav pats svaigākais mūzikas ieraksts (klajā laists 16. aprīlī), tomēr, iespējams, daudzi no jums vēl nav iepazinušies ar šo īpatnējo, melodiski deklamējošo Atlantas reperi ar skatuves vārdu Young Thug*. Pieķeru sevi, ka ik pa laikam savā pleilistē atgriežos pie repera dziesmas «Constantly Hating» un vienmēr nodomāju - šādu deklamēšanas manieri agrāk dzirdējis laikam neesmu.

Young Thug «Barter 6»

(Atlantic Records)

9/12

Protams, 22 gadus vecais Young Thug, īstajā vārdā Džefrijs Viljamss, daudz ko aizguvis no sava mentora un elka Lil Veina (Lil Wayne), ne tikai vizuālajā tēlā, bet arī deklamēšanas manierē, taču izskatās, ka savā arsenālā no Veina viņš ir pārņēmis tikai tās lietas, kas viņam padodas, klāt pielikdams šo to no sevis. Rezultāts ir savdabīga melodiska deklamācija, kas rada nelielu apjukumu - kas notiek? Vai viņš dzied vai repo?

Young Thug lielo cieņu pret Veinu apliecināja arī paziņojums, ka viņa gaidāmais debijas albums sauksies «Tha Carter VI». Proti, pats Lil Veins intervijās teicis, ka sērijā «Carter» šogad izdos savu pēdējo - piekto «Tha Carter V» albumu un repam metīs mieru. Young Thug tā likās laba doma - turpināt Veina iesākto, tiesa, pats Veins šo jaunā repera žestu nesaprata, un kādā no koncertiem publikai ieteica neklausīties Young Thug. Sapratis savu kļūdu, Thug jauno albumu, kas tagad vairs īsti neskaitās īsts debijas albums, bet gan digitāli izdots dziesmu apkopojums - miksteips, nosauca par «Barter 6». Būtībā mainīja tikai vienu burtu. Vispār Thug diskogrāfija ir viens liels rēbuss - izdoti četri digitāli ieraksti, septiņi miksteipi, un tas īstais debijas albums vēl tikai šogad tiks izdots. Nosaukums un izdošanas datums jau zināms - «Hy!£UN35» (nozīmē «HiTunes»), un tas nāks klajā 28. augustā izdevniecības «300 Entertainment» apgādā.

Atgriežoties pie šā miksteipa, saturiski nekādi jauni pavērsieni globālajā hiphopa kultūrā šeit nav atrodami. Jauneklis apdzied hedonisko dzīvesveidu, deklamē par naudu, tās tērēšanu, sievietēm, bagātu cilvēku izklaidēm, luksusa lietām, nepatikšanām, kurās pat reizēm iekuļas apzināti. Šur tur ieskanas arī romantiskākas notis.

Taču

muzikāli šis ieraksts rezonē. Tieši Thug savdabīgā repošanas/dziedāšanas stila dēļ.



Ierakstā piedalās arī tādi reperi kā Birdman, T.I., Boosie Badazz, Young Dolph, Yak Gotti, Duke un Jacquee, savukārt bītus meistarojuši un producējuši London on da Track, Wheezy, Ricky Racks and Kip Hilson.

Young Thug pamanījis arī «The xx» skaņas arhitekts Dzeimijs xx, bet par viņu citā apskatā.

Izdošanas datums - 16.04.2015.

* noziedznieks, slepkava (angļu val.)

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu