«HITnRUN Phase One» - Prinsa «brutālais» albums

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kad pagājušonedēļ aplūkojām Prinsa mācekļu («The Weeknd», Migela) albumus, ar lielām cerībām gaidījām paša meistara jauno plati, kuru sākotnēji 57 gadus vecais mūziķis ļāva baudīt tikai Jay-Z kūrētā straumēšanas servisa «Tidal» abonentiem. Nu šis pēc skaita kāds trīsdesmit trešais, ceturtais (?) studijas darbs ar nosaukumu «HITnRUN Phase One» pieejams arī visiem pārējiem.

Prince «HITnRUN Phase One»

(NPG)

7/12

No Prinsa var sagaidīt visu - gan šedevru (tādu Prinsam ir ļoti daudz, īpaši astoņdesmitajos), gan arī kaut ko visnotaļ neizteiksmīgu (šādu ierakstu Prinsam arī netrūkst). Diemžēl «HITnRUN Phase One» jāliek otrajā kaudzītē. Lai arī vietām skanīgs, tas tomēr ir viduvējs dažādu šobrīd aktuālu mūzikas žanru sakausējums un netur līdzi tam pašam Migelam, Diandželo vai pat Bilālam.

Foto: Publicitātes foto

Pēdējos nu jau divdesmit gadus, šķiet, Prinsam trūkst paškritiska filtrējoša mehānisma, kas ļautu atsijāt vienkāršu džemošanu no spēcīgām dziesmām. Mākslinieks turpina «štancēt» vienu plati pēc otras, neapšaubāmi latiņu turot gana augstu, taču, ja godīgi, paliekošu materiālu, kas «elpotu» no A līdz Z, tā arī neizdodot.

Arī šis ieraksts nav tapis konceptuāli no baltas lapas. Albumā atrodamas divas dziesmas jaunās skaņās, kas jau dzirdētas pagājušā gada albumā «Art Official Age» - seksīgā balāde «This Could Be Us» pārveidota ar citu ritmu, aranžējumu un «Fallinlove2nite», kuras pirmajā versijā bija dzirdama arī aktrise Zoija Dešanela. Savukārt «1000 X's & O's» jau labi zināma Prinsa faniem no deviņdesmitajiem, kad šo dziesmu viņš bija iecerējis piedāvāt savas grupas «The New Power Generation» dalībniecei Rouzijai Geinsai (Rosie Gaines).

Ievadošajā «Million $ Show» viņš citē pats sevi - dziesmā iesemplēts šis tas no «1999» un «Let's Go Crazy» (1984. gada dziesmas).

Dearly beloved
We are gathered here today
To get through this thing called life

Interesanti, ka albums iesākas nevis ar paša Prinsa dziedājumu, bet Džuditas Hilas (Judith Hill) vokālu, (viņa pazīstama kā fona vokāliste (redzama arī 2013. gada dokumentālajā filmā «20 Feet from Stardom» par fona vokālistu likteni)). Viņas balss uz kustīga bīta un fanka ģitāras akordiem, protams, skan jaudīgi. Prinss iedziedas tikai dziesmas otrajā minūtē.

Vēl pie viesmāksliniekiem jāmin «britu Riana» Rita Ora, dziedātāja Lianne La Havas un māsu repa duets «Curly Fryz». Savukārt kā producents un dziesmu līdzautors startējis (kaut gan viņš jau bija pielicis pirkstu arī iepriekšējam albumam) Džošua Veltons (Joshua Welton), kurš šo albumu padarījis «brutālāku», kā izsakās pats Prinss. Veltons meistara uzticības personu lokā iekļuva, kad 2012. gadā sāka attiecības ar Prinsa grupas «3rdeyegirl» bundzinieci Hannu. Abus vieno arī garas sarunas par Jehovas liecinieku problēmām...

Albums vietām tiešām ir «brutāls», īpaši pirmās četras dziesmas, taču uz beigām tas tiek atjaukts ar pāris elementiem no top40 listes (hiphops, dabsteps, EDM).

Pēc vairākām noklausīšanās reizēm gandrīz nekas neiesēžas atmiņā... Iespējams, jauneklis Veltons ir pārcenties un mazliet pārproducējis šo ierakstu, pat minētā sendienu dziesma «1000 X's & O's» īsti neiedarbojas (varbūt bīts ir pārāk ass, par daudz priekšplānā, apēdot visu pārējo?)

Skaidrs, ka Prinss ir uzbūvējis savu impēriju (kopš 1987. gada viņš ierakstās 10 miljonu vērtajā «Paisley Park» studijā (skat. foto), kur nepiederošiem ieeja liegta) un jūtas komfortabli, taču, iespējams, lai izrautos no rutīnas, kas diemžēl jūtama Prinsa mūzikā pēdējos 20 gadus, jādodas plašajā pasaulē, kurā rosās pietiekoši daudz jaunu, radošu producentu, kas būtu ļoti pagodināti strādāt ar Prinsu, Simbolu, Viktoru vai kā citādāk šo gadu laikā viņš sevi dēvējis.

Foto: Publicitātes foto

Izdošanas datums - 15.09.2015.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu