Dženeta Džeksone pievēršas islāmam, izdod atturīgu plati

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ja man būtu jānosauc labākā Džeksonu dinastijas jaunākās atvases - dziedātājas Dženetas Džeksones (Janet Jackson) dziesma, tad pirmā, kas nāk prātā, ir 1993. gada erotiski grūvīgā «That's the Way Love Goes». Patīkami, ka ar savu jauno studijas ierakstu 49 gadus vecā dīva atgriezusies pie līdzīga skanējuma.

Janet Jackson «Unbreakable»

(Rhythm Nation)

8/12

«Unbreakable» ir vienpadsmitais dziedātājas albums un pirmais kopš brāļa - popmūzikas karaļa Maikla Džeksona (Michael Jackson) negaidītās nāves. Lieki piebilst, ka Dženeta ārkārtīgi pārdzīvoja šo zaudējumu, jo ar Maiklu bija emocionāli ļoti tuva. Pēc šīs traģēdijas uz kādu laiku mūziku Dženeta bija nolikusi malā un dzīvoja visnotaļ noslēgtu dzīvi, līdz 2012. gadā apprecējās ar turīgu Kataras uzņēmēju, desmit gadus jaunāku vīrieti Visemu el Manu. Pēc precībām Dženeta uzbūvēja vēl augstāku sienu, un ilgāku laiku par viņas muzikālajām un citām gaitām nekas daudz nebija zināms.

Arī šobrīd nekāda lieka publicitāte saistībā ar šo jauno albumu nav jūtama. Uz TV šoviem viņa neiet, intervijas nesniedz, un informāciju par šo ierakstu jāmeklē kur citur.

Vienīgā albuma veicināšanas akcija bija pozēšana nekustīgai ceļojošā Džeksones muzeja izstādē, pārsteidzot fanus nesagatavotus.

Dženeta Džeksone pārsteidz fanus, izliekoties par manekenu
Dženeta Džeksone pārsteidz fanus, izliekoties par manekenu Foto: Ekrānuzņēmums

Piekritīsiet, ka salīdzinājumā ar «kailās krūts» izlēcienu 140 miljonu lielas auditorijas priekšā pirms albuma «Damita Jo» izdošanas šis mārketinga gājiens tāds bērna šļupstiņš vien ir.

Šoreiz Džeksone liek uzsvaru uz mūziku, un labi, ka tā. Pirmkārt, šis ir pirmais albums, ko izdod pašas dziedātājas kompānija «Rhythm Nation Records», un otrkārt - tajā viņa atkal (kopš 2006. gada) sadarbojas ar R&B producentu duetu Jam & Lewis (Jimmy Jam un Terry Lewis). Tieši Jam & Lewis bija atbildīgi par minētās «That's the Way Love Goes» skanējumu pirms divdesmit gadiem.

"Unbreakable"
"Unbreakable" Foto: Publicitātes foto
Kopumā viss albums ir salīdzinoši piezemēts, atturīgs, ne tik ļoti seksuāli uzlādēts kā iepriekšējie

, īpaši «Damita Jo». 2004. gadā par šo albumu TVNET rakstīju šādi: «Dziesma «Warmth» neatstāj pat brīvu vietu fantāzijai un iztēlei: «Hands Wrapped Around, Stroking, I feel You Get Erect» un «Ther's no Place Warmer Than My Mouth». Albums ir pilns ar erotisku terminoloģiju, mākslinieces čukstošo balsi un piesardzīgiem aranžējumiem...»

Iespējams, Dženetas atturība skaidrojama ar jauno statusu, proti, pēc kāzām ar Kataras miljardieri viņa rūpīgi studējusi islāmu un, kā ziņo mediji, atsaucoties uz pārim tuvu stāvošiem avotiem, pati kļuvusi par islāmticīgo. Katrā ziņā viņas jaunās turnejas priekšnesums nav tik erotizēts un pavedinošs kā pirms tam.

No muzikālā viedokļa albuma labākās dziesmas ir tās, kurās Dženeta izklausās kā Maikls.

Tas īpaši jūtams ievadošajā tituldziesmā «Unbreakable» ar dzidriem «rhodes piano» akordiem un daudzbalsīgu «džeksonisku» harmoniju piedziedājumā («You ever sacred, everlasting, The greatest love for me») un «The Great Forever», kas izklausās gluži kā kāds Maikla astoņdesmito gadu otrās puses neizdots skaņdarbs (Dženeta arī dzied Maikla manierē).

Savukārt ne tik veiksmīgi izskan stampājošais «klubu hits» ar Misiju Elioti «Burnitup!» un gaisīgais «Avicci» stila deju gabals «Shoulda Known Better».

Platē iekļautas pāris klavierbalādes («After You Fall», «Promise»), pāris citāti no deviņdesmito gadu popmūzikas («Broken Hearts Heal»), atsevišķi liriski tradicionāla R&B paraugi («Dream Maker / Euphoria»), kuri diemžēl neizklausās tik svaigi kā «The Weeknd» vai Tinašē (Tinashe)... kopumā 17 skaņdarbi, no kuriem kādi trīs, četri, manuprāt, ir lieki.

Ja jāizceļ kāds viens skaņdarbs, tad tieši aktuālais singls «No Sleep» (skat. video) pietuvojas recenzijas ievadā minētā 1993. gada singla «That's the Way Love Goes» virsotnēm. Ja tiktu izgriezts repera J.Cole pants, tad būtu vēl labāk...

Žēl, ka visas plates garumā netiek saglabāts šāds atturīgi seksīgs grūvs.

Izdošanas datums - 02.10.2015.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu