Chk Chk Chk «As If»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pierādīts, ka cilvēki, kuri sociālo tīklu, epastu, vēstuļu komunikācijā lieto pārāk daudz izsaukuma zīmju, ir mazliet dīvaini. Viņiem viss teiktais šķiet svarīgs, izsaukuma zīmes vai pat vairāku zīmju vērts. Šie Sakramento diskopanki (disco-punk vai dance-punk), kuru spožo (ļoti subjektīvs slēdziens, piekrītu) uzstāšanos varējām baudīt pirms diviem gadiem Salacgrīvas festivālā, visas izsaukuma zīmes salikuši grupas nosaukumā. Par ko tas liecina? Nezinu.

Chk Chk Chk «As If»

(Warp)

8/12

«Šis nav diskopanks, ko pasaule iepazina pirms septiņiem gadiem, drīzāk diskopanks ar kompozīcijas elementiem,» kādā intervijā iepriekšējās plates «Thr!!!er» (2013. gads) koncepciju skaidroja solists šortos - Niks Ofers (Nic Offer).

Ar jauno (sesto) albumu «As If», kura vāku rotā smaidīgs pērtiķis uz banānu kaudzes, diskopanks iznīdēts pavisam. Diemžēl... Gan ar «Thr!!!er», gan ar plati «Strange Weather, Isn't It?» (2010. gads) grupa jau vairāk spieda uz «disko», mazāk uz «punk» pogām, un pakāpeniski zaudēja gana lielo fanu armiju, kas jūsmoja par «!!!» jeb «chk chk chk» pirmajiem albumiem, īpaši episko singlu «Me and Giuliani Down by the School Yard (A True Story)» no 2004. gada plates «Louden Up Now». Kas zina, varbūt grupa ieguvusi jaunus klausītājus, tos, kas seko «Warp» katalogam...

Foto: Publicitātes foto
Protams, katrai grupai ir tiesības mainīties un neizdabāt savam klausītājam,

taču, ja es vēlos baudīt kvalitatīvu klubu mūziku, tad izvēlos kādu klasisku Berlīnes hausmūziku, nevis «!!!».

«!!!» bija izdevies hibrīds! Tieši spēja sakausēt pankroka enerģiju ar elektronisko klubu mūziku, disko, bija «!!!» firmas zīme. Lai arī Niks Offers turpina dziedāt un rečitēt pusčukstošā manierē, vietām ievirpinot arī kādu melodiju falsetā, visa albuma garumā monotonie elektroniskie disko, fanka, hausa bīti nogurdina. Kur ir ģitāras? Vietām jau šur kur ir, bet to loma kopējā skanējumā ir minimāla. Labākajā gadījumā ģitāra atkārto taustiņu partiju, radot izteiktu «funky» grūvu. Savukārt dziesmā «Every Little Bit Counts» ģitāras akordi ir tik ļoti izcelti, ka lec laukā no kopējās koncepcijas.

Albumā kā viesvokālistes dzirdamas arī vairākas dāmas (Lucy Mongoosey, Yolanda Harris Dancy, Taletha Manor), kuru balsis patīkami atsvaidzina albuma vokālo pusi.

!!! Solists Niks Ofers ar albuma vāka zvaigznei - pērtiķi Crystal
!!! Solists Niks Ofers ar albuma vāka zvaigznei - pērtiķi Crystal Foto: Publicitātes foto

«Ar katru albumu mēs esam arvien vairāk centušies tuvināties mūsu koncertu skanējumam,» par šo plati izteicies Ofers. «Esam lepni paziņot, ka ar šo albumu tas izdevies vislabāk. Mūs ļoti spēcīgi ietekmē mūsdienu deju mūzika (Nina Kraviz, Moodymann, Paranoid London).»

Labi jau labi... gaidīsim nākamo plati! Vēl labāk - koncertu Rīgā!

Labākās dziesmas: «I Feel So Free», «All You Writers» un «Freedom' 15»

Izdošanas datums - 16.10.2015.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu