Pure Bathing Culture «Pray For Rain»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pirms diviem gadiem amerikāņu duetu «Pure Bathing Culture» nodēvēju par «Beach House lite». Tādas dziesmas kā «Pendulum» un «Scotty» ar brīnišķīgo fanu izveidoto video no Palangas breika deju sacīkstēm astoņdesmito beigās ļāva «Pure Bathing Culture» iegūt gana lielu auditoriju. Šogad taustiņinstrumentāliste un dziedātāja Sāra Versprile (Sarah Versprille) un ģitārists Deniels Hindmans (Daniel Hindman) atgriezušies ar jaunu skaņuplati, ko varētu dēvēt par vēl gaišāku un popsīgāku «Beach House lite».

Pure Bathing Culture «Pray For Rain»

(Partisan)

10/12

Šīs pārmaiņas uz vēl vieglāku, vēl grūvīgāku skanējumu sākotnēji mazliet samulsināja, taču, nu jau klausoties jauno albumu kādu piekto reizi, viss ir salicies pa vietām. Hindmana ģitāras rifi balansē starp «Cocteau Twins» atmosfēru un divreiz palēninātu fanku Naila Rodžersa manierē, radot savdabīgu jahtroka hibrīdu, arī ritmi kļuvuši dejojamāki un dziedātājas Sāras balss aktīvāka un drošāka.

Aizguvuši grupas nosaukumu no kāda arhitektoniski skaista Šveices spa centra, Sāra un Deniels ar jauno ierakstu nav centušies atkārtot to pašu, ko debijas platē «Moon Tides» (skat. recenziju). Pēc producenta Džona Kongltona (St. Vincent, Swans, Angel Olsen, The Walkmen) uzaicinājuma viņi devušies uz viņa Dalasas studiju, un pietiekoši analogā veidā sākuši jauno dziesmu ierakstu. «Būtībā albumā mēs skanam tieši tā kā koncertos,» komentē Deniels.

Saturiski mūziķi balansē starp nopietnām eksistenciālām tēmām un vieglu humoru. Piemēram, ievadošā «The Tower» tapusi 2014. gada traģiskās «Malaysia Airlines» aviokatastrofas iespaidā, bet «Palest Pearl» ir dzejnieces Hildas Dūlitlas* iedvesmota.

Pure Bathing Culture «Pray For Rain»
Pure Bathing Culture «Pray For Rain» Foto: Publicitātes foto

«Vai tā ir bauda? Vai sāpes? Vai lūgšana lietum?» («Is it pleasure? Is it pain? Did you pray for rain?») Sāra dzied albuma tituldziesmā, kas izskan kā neizdots deviņdesmito gadu pirmās puses «Cocteau Twins» un «New Order» muzikālās ārlaulības bērns.

Visi skaņdarbi platē ir melodiski, patīkami gaisīgi, vienlaikus ne pārāk «twee» un ne pārāk «pop».

Atgādināšu, ka abi mūziķi savas nopietnās mūziķa gaitas sāka kā ansambļa «Vetiver» dalībnieki, taču 2011. gadā pārcēlušies no trauksmainās Bruklinas, Ņujorkā uz mierīgāku dzīvi Portlendā, lai pilnvērtīgāk īstenotu savas radošās ieceres. Portlendā galu galā var tikt pie labākas un, galvenais, lētākas mēģinājuma telpas.

Labākās dziesmas: «Darling, save Us», «The Tower».

Izdošanas datums - 23.10.2015.

* Hilda Dūlitla (Hilda Dolittle) (1886–1961) — Amerikā dzimusi ievērojama imažinisma (virziens angloamerikāņu dzejā 20. gadsimta sākumā) pārstāve, kas lielāko mūža daļu nodzīvojusi Eiropā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu