Jauna zvaigzne pie neosoula debesīm - Anderson .Paak

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Gatavojot gada sākumā publicēto rakstu par janvārī gaidāmajiem mūzikas albumiem, R&B, neosoula dziedātāja Andersona Pāka (Anderson .Paak) vārdu netiku minējis. Šo kļūdu laboju tagad. 30 gadus vecā korejiešu izcelsmes mūziķa jaunākais albums «Malibu» ir pirmais lielais patīkamais šā gada pārsteigums. Kāpēc? Lasi tālāk!

Anderson .Paak «Malibu»

(Steel Wool)

10/12

Pāks (īstajā vārdā Brendons Pāks Andersons) mūzikā nav nekāds iesācējs. Kā bundzinieks Losandželosas apkaimē muzicējis jau kopš pusaudža gadiem, apbružājies, spēlējot kāzās, izglītojies, dziedot dažādu populāru hitu kaverversijas, līdz 2012. gadā ar segvārdu Breezy Lovejoy izdevis savu pirmo albumu «O.B.E. Vol.1» (pirms tam 2010. gadā izdots EP «Violets Are Blue»). 2014. gadā izdots vēl viens albums, taču, pateicoties izdevniecības «Stones Throw» blakusprojektam «NxWorries», kurā Pāks darbojās ar Filadelfijas producentu Knxwledge, viņa dzīve mainījās par 180 grādiem.

Proti, «NxWorries» dziesma «Suede», kas 2015. gadā bezpeļņas organizācijas NPR («National Public Radio») gada dziesmu topā tika iekļauta starp labākajām, nonāca līdz bītmeikera DJ Premier (viens no Gang Starr dibinātājiem un dalībniekiem) ausīm, kurš to padeva tālāk pasaulē bagātākajam reperim Dr.Dre.

Dre nekavējoties sazinājās ar Pāku, uzaicināja viņu iedziedāt šo to savā tolaik vēl topošajā albumā «Compton»,

atzina Pāka dziedājumu par labu esam un aicināja viņu uz vēl ciešāku sadarbību. Rezultātā Pāka balss dzirdama vairākās «Komptonas» dziesmās (īpaši jāizceļ «Animals»), un šis fakts pavēra Andersonam Pākam visas iespējamās durvis, lai veiksmīgi turpinātu veidot savu solo karjeru.

 

# Animals... @beatsbydre @drdre @anderson_.paak #compton #premierwuzhere

A photo posted by @djpremier on

Tāds, lūk, amerikāņu sapnis!

Jāpiebilst, ka Pāka mamma, būdama maziņa meitene, adoptēta uz ASV no Dienvidkorejas, uzaugusi Kalifornijā afroamerikāņu pāra ģimenē. Kad izaugusi par lielu dāmu, apprecējās ar Pāka tēvu - afroamerikāņu jaunekli no Filadelfijas, taču noziedzība Oksnardas pilsētā sita augstu vilni un skāra arī mazā Brendona ģimeni. Par mammas atkarību no azartspēlēm, tēva nonākšanu cietumā viņš dzied šīs plates pirmajā dziesmā «The Bird» («My mama caught the gambling bug... My papa was behind them bars/ We never had to want for nuthin’/ Said all we ever need is love.»)

Foto: Publicitātes foto

No 12 gadu vecuma viņš sāka spēlēt bungas baznīcā, kamēr māte bijusi aizņemta darbā, viņu pieskatīja vecākās māsas. Pāka bērnības, pusaudžu gadu pieredze organiski atradusi ceļu jaunajā platē, padarot «Malibu» par patiesu, godīgu ierakstu.

Muzikāli Pāks daudz smēlies no Prinsa fanka, Diandželo soula, taču vienlaikus šo to no Kendrika Lamāra (īpaši dziesmā «Your Prime») un «Outkast».

Pāks gan dzied, gan deklamē, radot interesantu hibrīdu starp repu un soulu.

Šur tur ieskanas arī kaut kas no diskofanka («Am I Wrong»).

Pie bītiem albumā strādājuši vīri, ar kuriem Pāks pirms iepazīšanās ar Dre varēja tikai sapņot (9th Wonder, Hi-Tek, Kaytranada, Madlib).

Frenk Oušen! Mēs gaidām arī tavu albumu!

Izdošanas datums - 15.01.2016.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu