Savages «Adore Life»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Arī otrais britu meiteņu postpanka kvarteta «Savages» albums (par debijas plati lasiet resursos) sākas ar manifestu (to var izlasīt grupas mājas lapā). Tā pamatvēstījums šoreiz tradicionāls - mīlestība ir atbilde uz visu.

Savages «Adore Life»

(Matador Records)

8/12

Mīlestība ir atbilde. Mazliet negaidīti, taču tieši šāda vēsts caurvij plates pirmo dziesmu «The Answer», kurā franču izcelsmes soliste Dženija Beta (Jehnny Beth) savā spalgajā vibrato pa virsu «The Stooges» cienīgam ģitāras rifam apgalvo: «If you don't love me, You don't love anybody... Love is the Answer».

Ja ar pirmo plati «Silence Yourself» («Apklusini sevi») Londonas meiteņu četrotne radīja dumpinieču, īstu mežoņu (savages - angļu val) tēlu, koncertos lūdzot publiku nelietot viedtālruņus un «apklusināt sevi» (neinstagramot, netvītot u.tml.), tad šis ieraksts ir kontrastu plosīts. Proti, lai minētais pozitīvais vēstījums neizklausītos un neizskatītos pārāk romantisks, meitenes izvēlējušās uz plates vāka likt dūrē sažņaugtu manifestējošu roku (tā, starp citu, ir Betas roka) un muzikāli palikušas uzticīgas postpanka tradīcijai - «Joy Division», «Siouxsie and the Banshees» u.tml.

Savages
Savages Foto: Publicitātes foto

Protams, albums nav tikai par to. Caur personisko pieredzi Beta izdzied savas paaudzes problemātiku. Piemēram, dziesmā «Sad Person» viņa pieskaras daudzo izvēļu un iespēju jautājumam.

«Manas paaudzes cilvēkiem ir viena problēma - mums ir milzīgi daudz iespēju, taču mēs baidāmies no ilgtermiņa atbildības, ilgtermiņa saistībām (gan darbā, gan ģimenē),»

viņa saka kādā intervijā. «You question everything you do, You're never satisfied» («Tu apšaubi visu, ko dari, un nekad neesi apmierināts»).

Kopumā plate ir melodiskāka, smagnējāka (šur tur saklausāma «Swans» ietekme, jo abas grupas kopīgi koncertējušas), ne tik eksplozīva un panciska kā debijas ieraksts. «Evil» pat pulsē disko ritmā.

Mazliet trūkst asuma, trūkst kāda muzikāla «āķa», kas līdzinātos, piemēram, «Husbands».

Atskatoties uz pagājušo gadu, gribētu ar labu vārdu izcelt citas meiteņu četrotnes - «Sleater-Kinney» - neseno albumu «No Cities to Love». Viss, kas pietrūkst «Savages» jaunajam ierakstam, atrodams «Sleater-Kinney» platē.

Salīdziniet paši!

Izdošanas datums: 22.01.2016.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu