Santigold «99¢»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Noteikti jau esat pamanījuši, ka koncertos publika tā vietā, lai vērotu sava mīļākā mūziķa uzstāšanos, to filmē, fotografē, vēlāk instagramo utt. Cilvēki kopumā, pateicoties jaunākajām tehnoloģijām, ir kļuvuši narcistiskāki, un tos vairāk interesē kādu svarīgu mirkļu iemūžināšana telefonā, nevis to izdzīvošana šeit un tagad. Par to tad arī jaunais amerikāņu dziedātājas Santigold (agrāk - Santogold) jeb īstajā vārdā Šantijas Vaitas (Santi White) albums.

Santigold «99¢»

(Atlantic Records)

9/12

Pagājuši četri gadi kopš Vaitas iepriekšējās plates (skat. recenziju), kura arīdzan sekoja pirms četriem gadiem izdotajai debijai (skat. recenziju) 2008. gadā. «Man bija nepieciešama pauze pēc turnejas, lai visu piedzīvoto absorbētu,» intervijās izsakās 39 gadus vecā dziedātāja.

Vaita jaunajā platē turpina būt tikpat eklektiska kā iepriekšējos ierakstos. Dziesmās saklausāmi regeja, indie, roka, R&B, hiphopa, denshola un daudzu citu mūzikas žanru citāti.

Vizuāli albums noformēts ļoti simboliski - Vaita, mūzikas instrumenti, drēbes, tas viss iepakots plastmasas maisiņā. Foto uzņēmis kāds japāņu fotogrāfs, kurš sesijas laikā ik pēc desmit sekundēm ļāvis Vaitai ieelpot.

«Albums ir par to, kā jūtas mākslinieks šajā mūzikas industrijas vidē, kur viss tiek pakļauts mārketinga prasībām - kāds ir produkta, kas bieži vien ir mākslīgi perfekts, iepakojums,» viņa skaidro. «Tam visam pāri cena - 99 centi. Cilvēki mūsdienās vairs nemaksā par sasodīto mūziku, par 99 centiem tu vari nopirkt veselu albumu.»

Foto: Publicitātes foto

Muzikāli ieraksts ir viegls, popsīgs, ko pati dziedātāja skaidro ar to, ka starpposmā starp albumiem laidusi pasaulē jaunu dzīvību.

Skumji, ka Top40 dominē vieni un tie paši popmūzikas ritmi, kurus producējuši vienu un tie paši producenti. Santigold albums ASV spēja pakāpties tikai līdz 55. vietai. Tas noteikti būtu pelnījis atrasties augstāk!

Iesaku! Laba popmūzika!

Izdošanas datums: 26.02.2016.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu