Kamaiyah «A Good Night in the Ghetto»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau pagājušogad repere Kamaija (Kamaiyah) nokļuva melomānu uzmanības lokā, jo viņas singls «How Does It Feel» (skat. video) nokļuva starp prominentā mūzikas izdevuma «Pitchfork» gada 100 labākajām dziesmām. Šogad marta beigās klajā laists pirmais oficiālais reperes miksteips, un tas ir lielisks! Kāda ir sajūta, kad esi bagāts? («I Wonder - How Does It Feel To Be Rich,» skan dziesmas piedziedājumā).

Kamaiyah «A Good Night in the Ghetto»

(Kamaiyah)

10/12

Protams, protams, Kendriks Lamārs ir pacēlis hiphopa latiņu tik augstu, ka, domājams, vēl ilgi neviens cits nespēs pietuvoties tādam radošajam lidojumam, taču hiphopa mūzika ir ļoti daudzšķautņaina, un reizēm tā uzrunā ar kādu sen piemirstu sintezatora tembru vai kādu citu detaļu, kas vienkārši paķer.

«Es radu deviņdesmito R&B groove tipa muzonu,» 21 gadu vecā Ouklendas repere Kamaija saka kādā «Youtube» intervijā.

Varbūt tieši šis deviņdesmito gadu grūvs kombinācijā ar šā gadu desmita atribūtiku (albums zibatmiņas formātā izdots stilizētā 90. gadu mobilajā telefonā - tie tolaik bija milzīgi un smagi ķieģeļi) ir tas, kas uzrunā?

"A Good Night in the Ghetto"
"A Good Night in the Ghetto" Foto: Publicitātes foto

Pirmajā miksteipā iekļautas 16 dziesmas, un tās producējuši vietējie bītmeistari (CT Beats, Trackademicks, DJ Official, 1-O.A.K, WTF NonStop, Link Up u.c.), radot ieaijājošu, brīžiem atmosfērisku, bet vienlaikus dejojamu pavadījumu.

Neizbēgamas ir atsauces uz 90. gadu sieviešu hiphopu - Misiju Elioti, MC Lyte, TLC un īpaši «Conscious Daughters».

Muzikāli daudz kas aizgūts no Rietumkrasta hiphopa un fanka - Too $hort, DJ Quik, Dr. Dre...

Albumā piedalās arī viens jau zināms reperis - Bomptonas mākslinieks Y.G.

«Es vēlējos radīt skaņu celiņu jauniešiem vecumā no 18 līdz 25, kuri dzīvo ar pilnu krūti un pavada labi laiku,» viņa izteikusies izdevumam «The Fader».

Lai arī pēdējo gadu sieviešu kārtas repere Nikija Mināža ir ar savu krampi un attieksmi, viņas tēla seksualizācija atstājusi negatīvas sekas. Sievietes hiphopā vēl aizvien tiek uzlūkotas kā rota, kā dekors, seksa objekts. Kamaija nāk ar citu vēstījumu. «Vēlos, lai jaunās sievietes zinātu, ka viņām nav jākļūst par seksa simbolu, lai gūtu mīlestību,» viņa saka intervijā «Pitchfork» (lasi plašāk resursos).

pitchfork.com

Izdošanas datums - 23.03.2016.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu